U novom sazivu parlamenta svega 20 odsto žena, Lola: Pogubno je za demokratiju da imamo tek 17 poslanica

Drita Lola smatra da novi parlament treba da donese progresivnije mjere i zakone, kako bi u sljedećem sazivu bilo više žena

9608 pregleda 43 reakcija 18 komentar(a)
Drita Lola, nova poslanica DPS-a u crnogorskom parlamentu, Foto: Drita Lola/Tviter
Drita Lola, nova poslanica DPS-a u crnogorskom parlamentu, Foto: Drita Lola/Tviter

U novom sazivu parlamenta je skoro polovina novih poslanika, iako se očekuje da neki od njih podnesu ostavke, zbog nespojivosti funkcija.

Istovremeno, manje je žena nego ranije, svega 17, ili 20 odsto. Nova poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Drita Lola smatra da novi parlament treba da donese progresivnije mjere i zakone, kako bi u sljedećem sazivu bilo više žena.

Komentarišući to što u skupštinskim klupama sada sjedi veliki broj novih lica, kaže da su mladi ljudi spremni da se uhvate ukoštac sa starijim kolegama, od kojih očekuje da ih dočekaju u dobrom i konstruktivnom raspoloženju.

"Mislim da je pogubno za demokratiju u Crnoj Gori da danas imamo tek 17 poslanica u ovom sazivu, bar za sada. S jedne strane je dobro što imamo dosta novih lica, nadam se da će i novi poslanici promovisati jednu drugačiju, konstruktivniju političku kulturu u nadi da će svima nama biti u fokusu javni interes. Nadam se da će nas dobro dočekati stari poslanici da ćemo imati konstruktivne diskusije u Skupštini Crne Gore, ali evo po mojim saznanjima imamo 40, 41-og novog poslanika tako da će biti interesantno vidjeti ovu smjenu generacija na djelu", kazala je Lola.

Bonus video: