Od početka godine do 1. jula 30 saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima

Pažljivim uvidom u dnevne policijske izvještaje, koje objavljuju mediji, dolazimo do podatka da je na putevima u Crnoj Gori u posljednja skoro dva mjeseca stradalo 13 osoba - u junu dvije, a tokom jula cak 11

11560 pregleda 5 komentar(a)
Ljudski faktor i dalje je glavni uzrok saobracajnih udesa, Foto: TV Vijesti
Ljudski faktor i dalje je glavni uzrok saobracajnih udesa, Foto: TV Vijesti

Podaci koje je Televizija Vijesti ove sedmice dobila iz policije, potvrđuju da se do prvog jula ove godine na putevima u Crnoj Gori, dogodilo više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, nego tokom cijele prošle godine.

Precizne podatke o broju stradalih od početka sezone Televizija Vijesti nije dobila.

"Tokom maja i juna 2023. godine na putevima u Crnoj Gori dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima, od kojih se pet dogodilo u junu, a četiri u maju. Od početka godine do 1. jula dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima. Tokom 2022. godine na crnogorskim putevima Uprava policije je zabilježila 26 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima", saopšteno je iz Uprave poliicije.

Pažljivim uvidom u dnevne policijske izvještaje, koje objavljuju mediji, dolazimo do podatka da je na putevima u Crnoj Gori u posljednja skoro dva mjeseca stradalo 13 osoba - u junu dvije, a tokom jula čak 11.

Ljudski faktor i dalje je glavni uzrok saobraćajnih udesa, a u policiji kao najčešće greške sa tragičnim ishodom u vožnji markiraju - neprilagođenu brzinu, upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju, upotrebu mobilnih telefona, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva...

Bonus video: