Od organizovanog prekida otkupa maline nema ništa, hladnjača "Emar" jedina ispoštovala dogovor

Prekid otkupa, predstavnica hladnjače "Emar", Irma Kujović, tada je obrazložila time što je ministarstvo poljoprivrede obustavilo postupak Javnog poziva za pomoć otkupljivačima prošlogodišnjeg roda od 300 hiljada eura i to što je destina tona maline zarobljena pod carinskim nadzorom Srbije.

14145 pregleda 6 komentar(a)
Irma Kujović, predstavnica hladnjače Emar, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Irma Kujović, predstavnica hladnjače Emar, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Od organizovanog prekida otkupa maline u Bijelom Polju, od strane četiri hladnjače u tom gradu, neće biti ništa, jer većina njih nije ispoštovala ono što su sami dogovorili prošle sedmice.

Naime, iako je plan bio, kao što je TV Vijesti već objavila, da sve hladnjače od juče prekinu otkup maline u Bijelom Polju, to je uradila samo hladnjača "Emar".

Prekid otkupa, predstavnica hladnjače "Emar", Irma Kujović, tada je obrazložila time što je Ministarstvo poljoprivrede obustavilo postupak Javnog poziva za pomoć otkupljivačima prošlogodišnjeg roda od 300 hiljada eura i to što je destina tona maline zarobljena pod carinskim nadzorom Srbije.

Kujović je za TV Vijesti danas kazala, da je ranije tvrdila da će otkup biti obustavljen, jer je to dogovoreno na sastanku prošlog četvrtka između predstavnika svih hladnjača, odnosno firmi "Emar", "Senzal", "Ekopromet" i "Agropromet".

Kujović dodaje da su oni dogovor ispoštovali i da juče nijesu vršili otkup maline, ali kako se ostale hladnjače nijesu toga pridržavale, od danas i oni nastvaljaju sa otkupom malina.

Bonus video: