Inspektori od početka jula izdali 1,9 miliona eura prekršajnih naloga

Pojačan nadzor u šest opština, od 3. jula obavljeno je više od 5.100 inspekcijskih nadzora, izdato više od 4.500 prekršajnih naloga

5274 pregleda 2 komentar(a)

Od 3. jula, otkako je pojačan inspekcijski nadzor u šest opština, obavljeno je više od 5.100 inspekcijskih nadzora i izdato više od 4.500 prekršajnih naloga, u iznosu većem od 1,9 miliona eura, kazala je Irena Radusinović iz Uprave za inspekcijske poslove u Bojama jutra.

"Važno je naglasiti da je bio veliki broj ukazivanja i rješenja o otklanjanju nepravilnosti, što govori da inspektori, iako je sezona u jeku, imaju sluha i vode se preventivnom metodom, kako ne bi iz prvog pregleda kažnjavali i vodili se kaznenom politikom. Ali, opet računamo, ako smo u predsezoni imali kontrolne preglede, privredni subjekti trebalo je da budu spremni već do jula", kazala je ona.

Tržišna inspektorka Marina Radulović rekla je da je na primorju 21 inspektor i da su sproveli blizu tri hiljade kontrola od početka pojačanog nadzora.

"Kazne, što se tiče novčanih iznosa, su i preko 400.000 eura, što je velika cifra. Nadamo se da će privredni subjekti biti sve bolji, a ne da ćemo nailaziti na ovoliko nepravilnosti", navela je ona.

Bonus video: