Kapija u dijelu NP Skadarsko jezero, onemogućen prilaz plaži: Postavili je privatnici?

Na pitanje kada je kapija postavljena, Tomislav Ukšanović iz NP Skadarsko jezero je rekao da tačno vrijeme ne mogu znati

10081 pregleda 6 komentar(a)
Ukšanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ukšanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U jednom dijelu Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero postavljena je kapija i na taj način je onemogućen prilaz plaži turistima i građanima.

Još uvijek nije jasno ko ju je postavio, nadležni vjeruju da su to uradili privatnici koji su na tom mjestu izgradili objekte.

Na pitanje kada je kapija postavljena, Tomislav Ukšanović iz NP Skadarsko jezero je rekao da tačno vrijeme ne mogu znati.

"Ovo je prostor koji je tako devastiran i rade se neke radnje, odnosno izvode neki radovi, koji neću da kažem da se dese preko noći ali vrlo brzo, tako da nijesmo uvijek u mogućnosti da kažemo precizno. Ono što je naša obaveza je da svaku promjenu u prostoru evidentiramo i proslijedimo nadležnim institucijama", kazao je Ukšanović u Bojama jutra na TV Vijesti.

On je rekao da je tako i ova kapija proslijeđena nadležnim institucijama.

Na pitanje da li su dobili odgovor i zna li se ko je postavio kapiju, Ukšanović je kazao da je sigurno da su je postavili vlasnici objekta.

"To je naše mišljenje. Ko je tačno, ime, prezime, to že sigurno da utvrde nadležne institucije koje dođu. kao što smo puno puta prijavili neke nelegalne stvari koje se dešavaju na ovom lokalitetu, zako smo sigurni da će se i za ovo reagovati i utvrditi čije je", kazao je Ukšanović.

On je poručio da su nadležni već odreagovali.

"Imamo u zadnjih nekoliko mjeseci više reakcija i ono što znamo sigurno je da oni izriču kazne, zabrane gradnje, međutim i pored svega dešava se ovako nešto", poručio je Ukšanović.

Bonus video: