Jokić: Glavni benefit žičare - ko god dođe, neće moći da ne priča o tome

"Kad vidimo koja nam je ljepota data na čuvanje, nadam se da ćemo postati pažljiviji i brižniji prema ovoj zemlji", rekao je predsjednik Opštine Kotor

17546 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Glavni benefit žičare Kotor-Lovćen je to što se radi o takvom projektu da, ko god dođe, neće moći da ne priča o tome, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

"Kad vidimo koja nam je ljepota data na čuvanje, nadam se da ćemo postati pažljiviji i brižniji prema ovoj zemlji", rekao je on u Bojama jutra.

Otvaranje žičare za komercijalne vožnje zakazano je danas za 10 sati.

"Potrebno je još nekoliko infrastrukturnih projekata kako bi pristup žičari bio bolji, pristupačniji i kako bi saobraćaj tekao što je moguće bolje. Glavno je da je, nakon decenija i decenija, te mnogo vijesti da će se nešto raditi, za godinu dana ovaj projekat završen", naveo je Jokić.

Ističe da će otvaranje žičare donijeti i nove projekte u okolini i nova radna mjesta.

Zahvalio je, između ostalog, teniseru Novaku Đokoviću koji je promovisao žičaru uoči njenog današnjeg otvaranja.

"Objavu Đokovića o Kotoru je ispratilo stotine miliona ljudi, to je reklama koju ne možete da platite", ističe Jokić.

Najavio je da će, u dogovoru sa konzorcijumom koji je gradio žičaru, pripremiti i određene povoljnije pakete za vožnju za lokalno stanovništvo.

Očekuju veći broj turista

Marko Vujanović iz Turističke organizacije Prijestonice Cetinje kazao je kako ističe da je žičara najveći infrastrutkruni projekat posljednjih godina, kad je turizam u pitanju.

"Privući će nove goste, povećati turistički promet Kotoru i Cetinju, Nacionalnom parku Lovćen, donijeti benefit državi...", naveo je on.

"Najviši svjetski standardi"

Ana Ivanović Dedović iz firme "Kotor Cable Car" je u Bojama jutra rekla da će žičara biti operativna u terminu od devet ujutro do 21 sat, a posljednje penanje je u 20.30.

Ističe da konstrukcija žičare, uključujući i opremu, odgovora najvišim svjetskim standardima i da je apsolutno bezbjedna.

"Vjerujem da ćemo govoriti o jednoj od najvećih atrakcija na Jadranu i šire", rekla je.

Bonus video: