Novi gradski autobusi i dalje na parkingu: U pogonu možda već i naredne sedmice, novi rok početak ili sredina septembra

Iz opozicionog DPS-a, za vrijeme čije vladavine je kupljeno ukupno 45 novih autobusa, optužuju novu vlast za nesposobnost zbog čega autobusi već 5 mjeseci stoje parkirani.

19197 pregleda 19 komentar(a)
Novi gradski autobusi i dalje na parkingu, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Novi gradski autobusi i dalje na parkingu, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Nakon što je nova podgorička vlast najavljivala da će se novi autobusi naći na ulicama početkom pa sredinom avgusta, novi rok je početak ili sredina septembra, kada stignu čitači karata, a možda već i naredne sedmice, ako Glavni grad odluči da vožnje u prvom periodu budu besplatne.

Iz opozicionog DPS-a, za vrijeme čije vladavine je kupljeno ukupno 45 novih autobusa, optužuju novu vlast za nesposobnost zbog čega autobusi već 5 mjeseci stoje parkirani.

"Planirano je do 1. septembra da su svi u upotrebi. Imamo mali problem sa validatorima za čitače karata, to je predmet javne nabavke, koja je propala, to smo već objasnili, računam da ćemo 15-og septembra te validatore nabaviti i tada će zaista čitav broj vozila biti u maksimalnoj upotrebi”, rekao je Radoš Zečević, vršilac dužnosti direktora Puteva.

Zečević poručuje da nije sve zavisilo od preduzeća na čijem je čelu.

"Vozila su spremna, vozači su spremni, ali da bi sve bilo po zakonu, čekamo i Rješenje Sekretarijata za saobraćaj, koji će prema zadnjim informacijama, biti početkom sljedeće nedjelje, ponedjeljak ili utorak”, kazao je Zečević.

Stavljanje u funkciju što više novih autobusa, ključ je za rješavanje saobraćajnog haosa u gradu, kao i povećanja bezbjednosti i ekologije.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS), najjače opozicione partije, za vrijeme čije vladavine su i kupljena nova vozila, kažu da smo slušali najave da će novi autobusi voziti sredinom jula, pa početkom i sredinom avgusta.

"Umjesto da danas govorimo o daljoj moderizaciji gradskog saobraćaja, otvaranju novih linija, mi razgovaramo o mogu reći nesposobnosti gradske uprave da za evo skoro pet mjeseci stavi u funkciju novih 29 autobusa koje je prethodna gradska uprava kupila za četiri miliona eura. Smatram da je bilo neozbiljno najaviti da će se građani Podgorice voziti besplatno u avgustu mjesecu novim autobusima, i od toga nema ništa”, istakao je Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Iz Puteva najavljuju tri nove linije. L5, od Starog Aerodroma i Doma starih do Tološa, sa četiri vozila koja će ići na pola sata. Isto tako i L16, od Autobuske stanice, Kliničkog centra i Dajbaba, do Dahne. L 30, od Autobuske stanice do Kuća Rakića, ići će na sat.

Nadležni kažu da je potrebno ukupno oko 80 vozila, a sada su na raspolaganju 45 i daju još jedno obećanje do početka nove školske godine, 4-og septembra.

"Potruditi da riješimo sve tekuće probleme da bi svih 45 autobusa bili na usluzi građanima”, zaključio je Zečević.

Bonus video: