Počeli pripremni radovi na gradnji bulevara od Tivta do Jaza

Predsjednik Opštine Tivat očekuje da će u septembru po najavama Uprave za saobraćaj krenuti intenzivni radovi na toj dionici. Istakao je i da je kompletna eksproprijacija u Tivtu završena

10265 pregleda 41 reakcija 33 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je da su počeli pripremni radovi na gradnji bulevara od Tivta do Jaza, u dijelu bivšeg poljoprivrednog dobra "Montepranzo".

On je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti podsjetio da je dionica dugačka 16 kilometara, da će imati 12 kružnih tokova, te da će vrijednost radova biti oko 54 miliona eura bez PDV-a.

Evropska banka za razvoj finansira projekat sa 14 miliona eura i strateški je značajan za kompletno primorje jer je ta dionica jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u zemlji.

"Ona će doprinijeti prilično obzirom na saobraćajne gužve koje su bile jedna od glavnih mana turističke sezone, doduše i proteklih, međutim ove godine je to izraženo", rekao je Komnenović.

Očekuje da će u septembru po najavama Uprave za saobraćaj krenuti intenzivni radovi na toj dionici. Istakao je i da je kompletna eksproprijacija u Tivtu završena.

Komnenović je rekao i da će gradnjom bulevara značajno popraviti vodosnabdijevanje gradova Boke, jer će Regionalni vodovod ugraditi novi cjevovod.

Bonus video: