Nenezić: Spajić morao uvjeriti javnost da postoji plan i da pregovori teku po planu

"Moramo znati kako mandatar vidi i kako će spojiti gotovo nepomirljive razlike u pristupu politikama političkih subjektata sa kojima pregovara, te šta je ono što Crna Gora može očekivati u naredne četiri godine"

9650 pregleda 12 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Politička analitičarka Ana Nenezić gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti kazala je da kada je riječ o pregovorima o formiranju vlade, nedostaje informacija.

Ona je kazala i da se od mandatara i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića nije mnogo čulo o tome kako ide sam proces pregovora.

"On je morao uvjeriti javnost da postoji plan i da pregovori teku na adekvatan način. Moramo znati kako mandatar vidi i kako će spojiti gotovo nepomirljive razlike u pristupu politikama političkih subjektata sa kojima pregovara, te šta je ono što Crna Gora može očekivati u naredne četiri godine", rekla je Nenezić.

Na pitanje da li Zapad prijeti blokadom ukoliko Za budućnost Crne Gore uđe u Vladu, Nenezić odgovara da je vrlo delikatno pitanje između onoga što su diplomatski razgovori i ono što je miješanje u unutrašnje stvari jedne zemlje.

"Vjerujem da Crna Gora ima potpuno autonomiju, a mandatar Spajić da donese odluke za koje vjeruje da su prave, da stane uz njih i snosi odgovornost. Ja ne vidim da međunarodni partneri traže bilo šta od Crne Gore sem da zadrži zapadni kurs i da to čini sa onim subjektima koji nemaju dilemu u svom nastupu i djelovanju u kom pravcu Crna Gora treba da ide", kazala je Nenezić.

Bonus video: