"Tara resources": Kompletirali smo svu potrebnu dokumentaciju

"Međutim, podnošenje ove dokumentacije zavisi od završetka faze izrade Detaljnog prostornog plana od strane Vlade, što je za sada odloženo. Takva Vladina kašnjenja su predviđena i dozvoljena prema Ugovoru o koncesiji"

4682 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Greškom na portalu Vijesti sinoć nije objavljen dio odgovora kompanije Tara Resources AG iz priloga Televizije Vijesti.

U Vijestima u pola 7 objavljen je prilog u kojem je navedeno da je prošlo mjesec dana otkad su se stekli uslovi da Vlada može raskinuti ugovor o koncesiji sa švajcarskom kompanijom "Tara resources", za rudnik Brskovo kod Mojkovca.

Vlada to nije uradila a koncesionar ponavlja da oni nastavljaju da rade na otvaranju rudnika i da neće biti štete po životnu sredinu.

U prilogu je navedeno da iako su, po klauzuli, uslovi za raskid ugovora o koncesiji sa Švajcarcima ispunjeni još prije mjesec, jer je istekao rok do kada je trebalo da dostave projektnu dokumentaciju Vladi, nadležni iz Ministarstva kapitalnih investicija uporno ćute o daljim planovima za rudnik. Iz kompanije "Tara resources" ponavljaju da su kompletirali svu potrebnu dokumentaciju, koja je neophodna za dobijanje saglasnosti za projekat.

"Međutim, podnošenje ove dokumentacije zavisi od završetka faze izrade Detaljnog prostornog plana od strane Vlade, što je za sada odloženo. Takva Vladina kašnjenja su predviđena i dozvoljena prema Ugovoru o koncesiji. Aktivno održavamo transparentnu saradnju sa Vladom dok oni rade na završetku procesa detaljnog prostornog planiranja. Nijesmo primili nikakvu korespondenciju od strane Vlade koja ukazuje na namjeru raskida Ugovora o koncesiji", dio je odgovora komapanije koji nije objavljen uz juče objavljeni prilog sa Televizije Vijesti.

Iz kompanije Tara Resources AG tvrde da su sproveli temeljne procjene i da neće biti štetnog uticaja na životnu sredinu.

Izvinjavamo se kompaniji Tara Resources AG zbog nenamjerne greške.

Bonus video: