Krenule nove gradske linije, iz Glavnog grada najavljuju besplatan prevoz za sve u septembru

Jutros počelo da saobraća pet novih linija na teritoriji Glavnog grada

25218 pregleda 28 reakcija 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Od jutros podgoričkim ulicama saobraćaju nove linije gradskog prevoza koji organizuju firma Putevi i Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada, rekao je u Bojama jutra Ninoslav Kaluđerović iz ovog sekretarijata.

“Na osnovu onoga što su tražili građani uvedena je linija L-15 od Starog aerodroma prema Marezi, L 16 od Trga Golootočkih žrtava prema Dahni, L- 33 od Beri do Moskovske ulice i one će ići na 20 ili 30 minuta”, rekao je.

Na zahtjev građana, na sat vremena će ići linije L-23 od Trga Golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića.

Kaluđerović je najavio da će vožnja autobusima "Puteva" od 4. septembra do kraja mjeseca biti besplatan sa sve građane Podgorice.

Kaluđerović je rekao i da će se od 1. septembra neke maršrute produžiti i dodati stajalište zbog potreba učenika.

Kaluđerović je kazao i da je Skupština donijela Odluku o besplatnom prevozu učenika, a da ništa osim toga nije razrađeno.

"Sve je ostalo na nama. Niko od direktora škola sa teritorije glavnog grada se nije interesovao. Mi smo im uputili mejl, da nam pošalju imena učenika koji će koristiti gradski prevoz. Oni će morati da dođu da se slikaju u opštinu. Prijava je otvorena u petak, učenici mogu doći”.

Kaluđerović je istakao da besplatan prevoz važi i za linije Glavnog grada kao i za linije privatnika.

Bonus video: