Anđušić: Bivša uprava propustila da uradi primopredaju prostorija Glavnog grada, u nekima i dalje tuđa oprema

Anđušić kazala da Glavni grad plaća zakup prostorija nekih mjesnih zajednica kojima su planirali da ustupe prostorije koje je ranije koristilo Udruženje penzionera Podgorica, odnosno davalo u podzakup

12763 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)

Nakon što je prije desetak dana otkriveno da se u prostorijama Glavnog grada nalazi ilegalna kafana u kojoj neko i živi, u toku je procjena neophodnih intervencija i prikupljanje ponuda kako bi se taj prostor stavio u funkciju, a služiće za potrebe Mjesne zajednice Ljubović, rekla je u Bojama jutra Slađana Anđušić, v.d. sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom.

Anđušić je kazala da Glavni grad plaća ne tako male zakupnine za potrebe prostorija MZ Ljubović, (1594 eura) 1. maj i Doljani, zbog čega je njena namjera bila da ukine te troškove i MZ Ljubović smjesti u prostorije Glavnog grada koje se nalaze u neposrednoj blizini i za koji su mislili da je prazan.

Objašnjava da su to bile prostorije koje je Glavni grad ustupio Udruženju penzionera Podgorica, a da je Udruženje sklapalo ugovore u podzakupu sa Klubovima penzonera.

"Oni su bili neka vrsta ugostiteljskih objekata koji su poslovali mimo propisa, u nekima od njih su se nalazli i aparati za kocku. To je ishodovalo inspekcijskim nadzorom. Ovi klubovi su zatvoreni od strane Tržišne inspekcije. U decembru su raskinuti ugovori i ti prostori su nama na raspolaganju ponovo", rekla je Anđušić.

Ističe da je greška bivše uprave i tadašnjeg Sekretarijata što su propustili da izvrše primopredaju tih prostorija.

"Uopšte nije došlo do toga pa smo iz tog razloga mjesecima kasnije zatečeni da ti klubovi i dalje rade i da u njima neko boravi. To je neko ko je ranije dobio po ugovoru taj klub, međutim kako nije došlo do primopredaje, što je greška ranije uprave, nije izvršena provjera da li su ti objekti oslobođeni od stvari i opreme. Kada smo otključali vrata pronašli smo jedno nepoznato lice, koje nije bilo ni bivši vlasnik, tv koji radi, ilegalnu kafanu...", rekla je Anđušić.

Bonus video: