Podgorica: Privatnici naplaćivali prevoz đacima, odluka Skupštine se odnosi i na linije kojima oni saobraćaju

Suvlasnik prevoza "BLT" Janko Bulatović potvrdio je Televiziji Vijesti da Glavni grad privatnicima nije ponudio nikakve subvencije ili drugo rješenje kojim bi se nadoknadio gubitak zbog besplatnog prevoza, čime je, ističe, dovedena u pitanje održivost posla

13767 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za razliku od učenika koji se voze autobusima gradskog preduzeća "Putevi", đaci koji koriste linije privatnih prevoznika karte su prethodnih dana plaćali.

Odluka o besplatnom prevozu učenika tokom cijele školske godine, koju je donijela Skupština Glavnog grada, odnosi se i na linije kojima saobraćaju privatni prevoznici.

Nju, međutim, prevoznici "Gradski saobraćaj PG" i "BLT" nisu poštovali do danas.

Suvlasnik prevoza "BLT" Janko Bulatović potvrdio je Televiziji Vijesti da Glavni grad privatnicima nije ponudio nikakve subvencije ili drugo rješenje kojim bi se nadoknadio gubitak zbog besplatnog prevoza, čime je, ističe, dovedena u pitanje održivost posla .

Tokom dana , u dogovoru sa Sekretarijatom za saobraćaj, gorivo će im biti obezbijeđeno za naredna tri dana, tokom kojih će "BLT" autobusi đake prevoziti besplatno.

Ukoliko se ne nađe trajno rješenje, nije isključeno da će obustaviti prevoz u potpunosti, upozorava Bulatović.

Izvršni direktor kompanije "Gradski saobraćaj PG" Haris Alivodić ističe da se Odluka o besplatnom prevozu učenika u autobusima njegove firme uopšte nije sprovodila, iz istih razloga zbog kojih je i Bulatović naplaćivao karte od jutros.

Dok su brojni đaci, neočekivano, danas umjesto doručka platili prevoz, nadležni se o ovome nisu oglašavali.

Iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada nisu željeli da komentarišu odluku privatnih prevoznika da, uprkos naredbi gradske administracije, učenicima naplaćuju karte.

Rukovodilac sekretarijata Ninoslav Kaluđerović Televiziji Vijesti je kazao da o naplati karata nije obaviješten, te da će reagovati ukoliko se roditelji đaka po tom pitanju obrate Glavnom gradu.

Kako Televizija Vijesti saznaje iz privatnih kompanija, u ponedjeljak će se u Sekretarijatu za saobraćaj Glavnog grada održati sastanak, na kom će nadležni i privatnici pokušati da nađu adekvatno, zajedničko i trajno rješenje.

Bonus video: