Požar u parku u Podgorici: Izgorjele klupe, vatra zahvatila i drveće

"Slučaj smo prijavili nadležnim organima, nadamo se da će u najskorijem roku utvrditi zašto je došlo do požara, odnosno uzrok. Teško da ovo može biti slučajnost odnosno od vremenskih prilika s obzirom na to da nijesmo imali ogromne vrućine kao prethodnih mjeseci", rekla je je u Bojama jutra na TV Vijesti Milica Vukčević iz Gradskog preduzeća "Zelenilo"

10379 pregleda 10 komentar(a)
Detalj iz parka, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz parka, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Park u blizini mosta Milenijum u Podgorici gorio je sinoć oko 18 časova.

Izgorjele su klupe, a vatra je zahvatila i obližnje drveće.

"Bili smo zatačeni kada smo čuli da se u Podgoričkom parku desio požar. Dobili smo prijavu da se radi o podlozi koja je od drveta i da je ona zapaljena i u potpunosti uništena. U prvom trenutko je bio strah da će požar da se proširi i da će zahvatiti kompletan biljni fond i mobilijar u parku", istakla je u Bojama jutra na TV Vijesti Milica Vukčević iz Gradskog preduzeća "Zelenilo".

Ona se zahvalila podgoričkim vatrogascima koji su kako je kazala brzo izašli na lice mjesta i ugasili požar.

"Slučaj smo prijavili nadležnim organima, nadamo se da će u najskorijem roku utvrditi zašto je došlo do požara, odnosno uzrok. Teško da ovo može biti slučajnost odnosno od vremenskih prilika s obzirom na to da nijesmo imali ogromne vrućine kao prethodnih mjeseci. Sumnjamo da se radi o namjernom ili nemarnosti naših sugrađana što ne opravdava ovaj čin", rekla je Vukčević.

Na pitanje kolika je šteta, Vukčević je rekla da su klupe potpuno neupotrebljive.

"Kolege koje se bave pejzažnim uređenjem izaći će na lice mjesta i utvrditi koliko će sredstava biti potrebno za sanaciju ovog prostora. Nije samo poenta u sanaciji poenta je u tome što ćemo sredstva koja bi bila mnogo kvalitetnije uložena u neke druge aktivnosti biti uložena u popravku i izgradnju novog platoa", rekla je Vukčević.

Bonus video: