Kovač: Fali 19 komada vatrenog oružja iz depoa

On je u emisiji Načisto na TV Vijesti kazao da je to oružje iz predmeta koji su pravosnažno okončani i dijelom iz predmeta koji nisu okončani

45048 pregleda 529 reakcija 75 komentar(a)
Foto: Slađan Fatić
Foto: Slađan Fatić

Ministar pravde Marko Kovač je kazao da je u depou u ovom trenutku nedostaje 19 komada vatrenog oružja.

On je u emisiji Načisto na TV Vijesti kazao da je to oružje iz predmeta koji su pravosnažno okončani i dijelom iz predmeta koji nisu okončani.

Dodao je da ima odobrenje nadležnih organa da to saopšti, da su neki predmeti završeni i prije 15 i 20 godina, ali da su neki predmeti vezani za organizovani kriminal.

Kovač je objasnio da predmeti nisu povezani i da je još rano pričati o krajnjim motivima.

Veoma je simptomatično, smatra Kovač, gdje je probijen otvor u depou.

“Tačna pozicija između dvije pregrade police, tolika preciznost, prosto je nevjerovatno da ovo nije bila velika i kompleksna organizacija. Da nisu postojali planovi sudske zgrade na dohvat ruke onome ko je ovo uradio, da ovdje nije učestvovao statičar, inženjer...”, dodaje Kovač.

On je rekao da se period kopanja tunela, poklapa sa periodom adaptacije na zgradi Apelacionog, Vrhovnog i Višeg suda.

"Ne samo što se poklapa, nego što je dinamika kašnjenja radova uslovila da oni počnu sa julu mjesecu. To je termin koji se poklapa sa periodom iznajmljivanja stana, odnosno podrumskih prostorija odakle je kopan tunel", rekao je ministar pravde.

"Niko ne smije da bježi od svoje odgovornosti"

Istakao je i da niko ne bježi od odgovornosti, ali da svako "treba da shvati što je njegova ulogu u sistemu odgovornosti".

"Niko ne smije da bježi od svoje odgovornosti. Doći će vrijeme kada će se sve ove činjenice ispitati na odgovarajućim mjestima i da ukoliko za to postoji osnova pozvati određene ljude na odgovornost", rekao je Kovač.

"Preuranjena ili paušalna izjava premijera"

Sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević kazala je da puška koja je dokaz u ubistvu vlasnika "Dana" Duška Jovanovića se nalazi i depou i koliko je u saznanju taj predmet "nije kompromitovan".

"Ne mogu paušalne tvrdnje da iznosim. Izjava premijera da bi mogao neko ili da je neko možda učestvovao u tome je preuranjena ili paušalna. Ako je bilo ko učestvovao u ovoj radnji taj treba da snosi odgovornost i bude najstrožije kažnjen. Mi ne želimo da prikrivamo ništa...", rekla je Kovačević.

Bonus video: