Istraga o tunelu: Pregledaju video-nadzor sa okolnih zgrada

Izvor uključen u istragu kazao je Televiziji Vijesti da idu u dobrom pravcu i da vjeruju da će otkriti sve osumnjičene, za koje policija sumnja da su iz regiona

23071 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U nastavku istrage prokopavanja tunela do Višeg suda u Podgorici, podgorička policija skida i pregleda video-nadzor sa okolnih zgrada u pokušaju da identifikuje svih šest osumnjičenih za provalu u sudski depo.

Izvor uključen u istragu kazao je Televiziji Vijesti da idu u dobrom pravcu i da vjeruju da će otkriti sve osumnjičene, za koje policija sumnja da su iz regiona.

“Vijesti” su jutros objavile fotografije žene i muškarca, za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja je provalila u depo Višeg suda i ukrala dokaze iz više predmeta.

Izvor TV Vijesti kaže da je do sada konstatovano da je iz depoa odnijeto 17 pištolja kao i dvije puške, koje potiču iz pravosnažno okončanih predmeta.

Istražitelji vjeruju da to oružje nije bilo pravi motiv provale u depo, jer je nelogično da neko uloži veliki novac za ovakvu nimalo jeftinu operaciju, u kojoj se nije štedio novac, da bi došao do starih pušaka i pištolja, već da je motiv bilo nešto drugo, a mogao bi se eventualno otkriti nakon što se nastave suđenja u predmetima iz kojih su ukradeni dokazi, a koji još nisu pravosnažno okončani.

Policija istovremeno istražuje i mogućnost da su osobe koje su iskopale tunel od stana u Njegoševoj ulici do sudskog depoa - imale mapu podzemnih instalacija pošto su imale dobru skicu putanje kuda treba da kopaju.

Bonus video: