Grbović: Nadam se da ćemo dobiti svih 300.000 eura za nabavku medicinske opreme

Direktor pljevaljske bolnice kazao da je iz Vlade dobio uvjerenje i obećanje da će se pokušati naći rješenje u što kraćem roku

14098 pregleda 45 reakcija 3 komentar(a)
Grbović, Foto: TV Vijesti
Grbović, Foto: TV Vijesti

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović kazao je da je kontaktirao predstavnike Vlade, u cilju nabavke neophodne medicinske opreme za tu ustanovu, te da je dobio uvjerenje i obećanje da će se pokušati naći rješenje u što kraćem roku.

"Nadam se da ćemo svih 300.000 eura uspjeti da dobijemo, da raspisujemo tendere i da se oprema nabavlja. Nadam se da će to biti brzo", rekao je Grbović u Bojama jutra na TV Vijesti.

Naveo je da su među neophodnom opremom: autoklav, mašine za pranje i sušenje veša, oprema za laparoskopiju, hirurška oprema, porođajni sto...

Grbović je, govoreći o izgradnji nove bolnice u Pljevljima, rekao da je pri kraju kompletiranje dokumentacije za glavni projekat i da je sljedeća faza tender.

"Predložili smo dopisom ministarstvu da sjedeći korak bude istovremeno glavni projekat i izgradnja po principu 'ključ u ruke'", naveo je on, dodavši kako očekuje da tender traje pola godine.

Naglasio je da je neophodna gradnja nove bolnice, jer ustanova trenutno radi u uslovima bolnice paviljonskog tipa.

Bonus video: