Održana komemoracija povodom smrti Vladimira Komnenića, bivšeg dekana Metalurško-tehnološkog fakulteta

"Zatvorila se jedna knjiga izuzetno bogatog sadržaja, knjiga puna dobrih i plemenitih djela, prestalo je kucati jedno veliko srce, srce cijenjenog univerzitetskog profesora, gospodina i, iznad svega, velikog čovjeka"

7410 pregleda 2 komentar(a)
Komnenić, Foto: Privatna arhiva
Komnenić, Foto: Privatna arhiva

U svečanoj sali Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore održana je komemoracija povodom smrti Vladimira Komnenića, redovnog profesora Univerziteta Crne Gore i bivšeg dekana Metalurško-tehnološkog fakulteta.

On je umro u Podgorici nakon kraće bolesti 11. jula ove godine. Od njega su se oprostile brojne kolege, prijatelji i saradnici, kojima će Komnenić ostati u najljepšem sjećanju.

"Zatvorila se jedna knjiga izuzetno bogatog sadržaja, knjiga puna dobrih i plemenitih djela, prestalo je kucati jedno veliko srce, srce cijenjenog univerzitetskog profesora, gospodina i, iznad svega, velikog čovjeka. Ličnost profesora Komnenića će, kako po naučnom doprinosu i pedagodškom radu, tako i po plemenitosti, dobroti i zauzetosti za studente, kolege i saradnike, biti trajno upisana u istoriju fakulteta. Profesor Komnenić je bio čovjek kome se bezrezervno moglo vjerovati, uvijek je bio spreman za razgovor, argumentima se borio za svoje stavove. Uživao je nepodijeljen ugled i poštovanje svih onih sa kojima je dolazio u kontakt. Njegova harizma kojom je plijenio, mudrost, iskustvo i znanje koje je dijelio nedostajaće prije svega njegovoj porodici, ali i kolegama, prijateljima i studentima koji će ga pamtiti po njegovoj posebnosti i ljudskih osobinama koje se rijetko sreću”, kazala je Veselinka Grudić, dekanica Metalurško-tehnološkog fakulteta.

Bonus video: