Ukrajinski državljanin i dalje životno ugrožen: Povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Obzovici

"Pet pacijenata je primljeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, jedan pacijent u Jedinicu intenzivnog liječenja, dva pacijenta u Centar za plastičnu hirurgiju, jedan pacijent u Centar za grudnu hirurgiju i jedan pacijent na Odjeljenje neurohirurgije", rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti medicinski direktor KCCG Zoran Terzić

15129 pregleda 6 komentar(a)
Terzić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Terzić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 20.09.2023. 08:30h

Deset povrijeđenih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Budva na Obzovici liječi se u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Jedan od povrijeđenih, ukrajinski državljanin i dalje je životno ugrožen.

"Pet pacijenata je primljeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, jedan pacijent u Jedinicu intenzivnog liječenja, dva pacijenta u Centar za plastičnu hirurgiju, jedan pacijent u Centar za grudnu hirurgiju i jedan pacijent na Odjeljenje neurohirurgije", rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti medicinski direktor Zoran Terzić.

On je dodao da je najteže povrede zadobio ukrajinski državljanin, koji je u Jedinici intenzivnog liječenja, i koji je došao sa teškom povredom lijevog ekstremiteta, sa povredom preponske regije i završnog dijela debelog crijeva i kome je amputiran lijevi ekstremitet.

"Sporovedene su sve mjere reanimacije i intenzivnog liječenja, tako da je jutros stabilniji. I dalje je životno ugrožen, pod intenzivnim je tretmanom i monitoringom", rekao je Terzić.

Kad se radi o ostalim pacijentima, radi se o prelomima djelova ekstremiteta, kičme ili karlice.

"Radi se o povredama kože, potkožnog tkiva i mišića. Neki od njih su operativno tretirani", rekao je Terzić.

Među povrijeđenima nema djece.

KCCG: Nadamo da će svi pacijenti iz naše ustanove izaći sa dobrim zdravstvenim stanjem

Iz KCCG je jutros saopšteno da se nadaju da će svi pacijenti nakon zbrinjavanja od strane dominantno efikasnih medicinskih timova iz te ustanove izaći sa dobrim zdravstvenim stanjem.

"Deset pacijenata primljeno je u Kliničkom centru Crne Gore nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Cetinje – Budva. Jedan pacijent je u životnoj opasnosti, dok su ostali pacijenti sa težim povredama, dominantno povrede ortopedske prirode, imamo i povrede grudnog koša, kičme, glave. Radi se o teškim povredama, ali sem jednog pacijenta ne možemo reći da u ovom trenutku imamo neposredno životno ugrožene pacijente", piše u saopštenju KCCG.

Bonus video: