Damjanović: Ako se nastavi poskupljenje goriva, Vlada bi mogla reagovati smanjenjem akciza

Na narednoj sjednici Vlade razmatraće se i ponovno uvođenje akcije "Stop inflaciji", zbog velikih poskupljenja posljednjih mjeseci, najavio ministar finansija

29174 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Ako se nastavi poskupljenje goriva u narednom periodu, Vlada bi mogla reagovati smanjenjem akciza, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Na narednoj sjednici Vlade razmatraće se i ponovno uvođenje akcije "Stop inflaciji", zbog velikih poskupljenja posljednjih mjeseci.

Damjanović je za TV Vijesti kazao da će država pokušati da smanji inflaciju jer je ona na dugi rok neprihvatljiva i da najviše štete pravi onima sa najmanjim prihodima.

"Da ćemo već na sledećoj sjednici Vlade, u komunikaciji sa Ministarstvom ekonomije i turizma, imati određene predloge koji će pokušati da na jedan održiv način idu ka smanjenju jednog dijela cijena u maloprodajnim objektima. Dakle, jedna vrsta onog projekta koji smo imali Stop inflaciji, koji mora ponovo da se uvede u sistem, jer svjedočimo svi da su cijene izuzetno porasle u prethodnih godinu dana. Reagovaćemo isto kao što dnevno pratimo nivo cijena goriva, odnosno, naftnh derivata. Ako bude većih poremećaja, ako se one kontinuirano budu povećavale, onda ćemo svakako naći načina da reagujemo, eventualno i smanjenjem akciza", rekao je Damjanović.

On je prisustvovao otvaranju 18. Međunarodnog kongresa računovođa i revizora u Ulcinju na kom je takođe poručeno da se problemu inflacije mora pristupiti temeljno.

Bonus video: