Za prevoz u Podgorici potrebni kombiji, autobusi ne mogu proći kroz sva naselja

Ukoliko bude bilo potrebe Glavni grad je spreman da preuzme sve linije gradskog saobraćaja, rekao je Kaluđerović

8891 pregleda 4 komentar(a)

Privatnim prevoznicima u Podgorici ugovor traje do 19. oktobra, ako ne budu imali interes da voze napravili smo analizu i Grad će odgovoriti adekvatno, rekao je u Bojama jutra vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za saobraćaj, Ninoslav Kaluđerović.

"Spremni smo da preuzmemo cijeli grad ukoliko do toga dođe. Kapaciteta imamo u dijelu prevoza linija vezanih za grad i gradska područja. Pojedine linije koje se tiču prigradskih naselja su problem, jer sami autobusi sa ovim gabaritima ne mogu da zadovolje ove potrebe jer putna infrastruktura ne odgovara. U nekom vremenskom peruodu ćemo, ako preuzmemo sve linije, morati da nađemo i određena prevozna sredstva u manjim kapacitetima, kombije", rekao je Kaluđerović.

Privatnim prevoznicima potrebno je da se opredijeliti dio novca povodom besplatnog prevoza đaka.

"Ukoliko oni kažu nećemo tako, mi moramo preuzeti".

Kaluđerović je kazao i da nije jasno kolika su određena naselja, koliko imaju stanovnika, te da će te podatke dati popis.

Onda će, navodi on, biti jasno koliko je potrebno linija.

V.d. sekretara je rekao i da je potrebno nabaviti između 25 i 35 autobusa kako bismo imali reprezentativan vozni park.

"Prevozno preduzeće ima kontejner. Nemaju zgradu, nema dispečerski centar, samo su kupili autobuse. Linije nisu bile organizovane, jesmo li mogli drugačije autobuse, jesmo li ih mogli jeftinije...".

Bonus video: