Propao sedmi pokušaj za održavanje SO Andrijevica, na potezu MJU koje bi moglo da uvede prinudnu upravu

Smjenu predsjednika opštine već mjesecima traže opozicioni DPS i bivši odbornik DF-a Mijomir Dragović, koji sada čine većinu

7555 pregleda 10 komentar(a)

Nije uspio ni sedmi i možda posljednji pokušaj da se održi sjednica Skupštine opštine Andrijevica na kojoj je trebalo da se glasa o smjeni predsjednika opštine Željka Ćulafića iz SNP-a, jer je grupa građana ponovo zauzela salu. Inicijativu za smjenu Ćulafića podnijeli su opozicioni DPS i jedan bivši odbornik DF-a a po zakonu, rok za održavanje sjednice bio je 90 dana, i ističe sjutra.

Sada je na potezu Ministarstvo javne uprave (MJU), koje bi moglo da uvede prinudnu upravu u Andrijevici ali iz DPS-a ipak smatraju da oni mogu da ponovo zakažu sjednicu i najavljuju da će to i uraditi.

Smjenu već mjesecima traže opozicioni DPS i bivši odbornik DF-a Mijomir Dragović, koji sada čine većinu.

Predsjednik OO DPS, Dejan Ivanović kazao je da u skupštinu dolazi "30 do 40 ljudi pod raznoraznim pritiscima interesne grupe bliskih predsjedniku opštine i skupštine.

Predsjednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić kazao je da nije organizator ničega što se došava, za šta ga optužuje DPS.

"Niti imam članova svojih porodica da me brani, narod neće da dopusti pobjedu koju smo osvojili 30. avgusta da im preda tako lako", naveo je Ćulafić.

Bonus video: