Mešter: Pošta će ponuditi povećanje zarada koje neće ugroziti održivost firme

"Čuli smo i glas radnika da ta plata nije adekvatna. Sigurno nećemo ići u neku avanturu pod pritiskom i nuditi nešto što ne moće da izdrži firma", rekao je on

9623 pregleda 110 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predstavnici sindikata radnika Pošte sastaće se sa menadžmentom u petak u 14 časova i tada će im biti data ponuda o uvećanju zarada, rekao je u Bojama jutra Dejan Mešter, Rukovodilac regionalnog centra Pošte Crne Gore.

Radnici Pošte štrajkuju od ponedjeljka.

Mešter nije htio da kaže kakva će biti ponuda, koliki rast plate će ponuditi menadžment, osim da će "povećati zarade u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema".

"Bilans stanja je gotov. Izaći ćemo sa nekom ponudom. Ponuda će biti realna, koja je na korist radnika, a da ne bi ugrozili firmu", rekao je Mešter.

Jedan od sindikata tražio je povećanje zarada od 30 odsto i rekao da na manje od toga neće priznati.

Mešter je rekao da 30 odsto znači 3,7 miliona eura na godišnjem nivou.

Mešter ne zna da li bi povećanje bilo linearno, za sve zaposlene.

"Čuli smo i glas radnika da ta plata nije adekvatna. Sigurno nećemo ići u neku avanturu pod pritiskom i nuditi nešto što ne moće da izdrži firma", rekao je on.

Tvrdi da para na računu ima, i da nisu tačne informacije plasirane prethodnih dana da menadžment pošte ima plate od nekoliko hiljada eura.

"Menadžement broji 75 ljudi, to su oni koji imaju koeficijent veći od pet. Ja sam neki treći nivo u firmi, koeficijent mi je sedam, 1.016 eura mi je plata", rekao je Mešter.

Bonus video: