Bahato parkiranje u centru Podgorice: Autobus ne može na stajalište, blokira se saobraćaj...

Vožnjom po gradu, svuda možemo vidjeti ostavljena auta na cesti, recimo u Ulici Marka Miljanova, zatim u samom centru, u Ulici Balšića

16893 pregleda 39 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Bahato parkiranje u najužem centru Podgorice, u bulevaru Stanka Dragojevića, gotovo stalno dovodi do situacije kada autobus ne može da stane na stajlište, pa putnici izlaze i ulaze u lijevoj traci, dodatno blokirajući saobraćaj.

Ovo je samo jedna od gorućih tačaka u gradu, nepropisno parkiranje je višegodišnja praksa, tako da u gradu sa prilično lošom saobraćajnom infrastrukturom i signalizacijom odavno nisu bezbjedni ni komotni ni vozači ni pješaci.

Vlasti godinama nisu preduzimale ozbiljne korake da se ovaj problem riješi, tek odnedavno saobraćajna policija i Komunalna inspekcija počele su akciju kažnjavanja i uklanjanja nepropisno parkiranih auta.

Prioritet su bulevari Džordža Vašingtona i Stanka Dragojevića, ulice Ivana Crnojevića, Slobode, Moskovska, Ljubomira Rašovića, Pera Ćetkovića i Radosava Burića...

Ali, vožnjom po gradu, svuda možemo vidjeti ostavljena auta na cesti, recimo u Ulici Marka Miljanova, zatim u samom centru, u Ulici Balšića.

O parkiranim autima u kružnom toku kod Spomenika Svetom Petru Cetinjskom da ne govorimo.

U Komunalnoj inspekciji kažu da paukom podignu dnevno oko 30 vozila, da su u septembru napisali 840 kazni za parkiranje, te da su aktivni po cijelom gradu...

Sada rade po tri pauka ujutro i popodne, a stiže i pojačanje....

Kazna za nepropisno parkiranje je 60 eura, 40 ako se plati odmah. Nadležni kažu i da je sazrelo vrijeme za strože kazne.

Branko Kovačević, direktor Komunalne inspekcije otkriva i da se radi na usaglašavanju pravnih propisa za uvođenje sprave za blokiranje vozila, takozvane kandže ili šape, koja se stavlja na točak.

Taj sistem bi mogao da počne da se primjenjuje krajem ove godine ili početkom naredne.

Bonus video: