Pejović prisustvovala sastanku podgoričkog PES-a, Ljiljanić: Biće dio partije sve dok se tako bude osjećala

Nađa Ljiljanić je rekla da je ona organizovala današnji sastanak i da se neće baviti formalnim odlukama organa partije, odnosno isključenjem Jevrosime Pejović

60736 pregleda 125 reakcija 88 komentar(a)
Jevrosima Pejović, Foto: Boris Pejović
Jevrosima Pejović, Foto: Boris Pejović

Odbornica Pokreta Evropa sad (PES) u Skupštini glavnog grada Nađa Ljiljanić saopštila je da je Jevrosima Pejović bila na večerasnjem sastanku Izvršnog odbora podgoričkog Odbora PES-a i da će ona biti dio te partije sve dok se bude osjećala kao njen dio.

Nakon sastanka, kome je prisustvovao i šef države Jakov Milatović, Ljiljanić je rekla da je ona organizovala današnji sastanak i da se neće baviti formalnim odlukama organa partije, odnosno isključenjem Pejović.

Tvrdi da je tema sastanka bila situacija u Podgorici.

Nađa Ljiljanić
Nađa Ljiljanićfoto: Boris Pejović

"Iniciraraćemo više ovakih sastanaka, gdje će nam biti potrebna pomoć gradske uprave, odnosno očekujemo da će narednom sastanku prisustvovati gradonačelnica Olivera Injac...", rekla je Ljiljanić.

Ona je kazala i da tema sastanka nije bilo formiranje vlade.

Balša Špadijer iz PES-a je kazao da je Pejović bila na sastanku.

"Ona je odbornica Pokreta Evropa sad, tako da u tom smislu mislim da neće biti nikakvih formalnih podjela".

Na pitanje novinara kako će djelovati u lokalnom parlamentu jer je isključena iz partije, Špadijer je odgovorio "kao odbornica Pokreta Evropa sad".

Na pitanje je odgovor dala i Ljiljanić.

"Dok se god ona bude osjećala kao odbornica Pokreta Evropa sad ona će to i biti, ne ulazeći u formlani dio. Taj formalni dio ćemo ostaviti partijskim organima. Smatramo da ukoliko se neko osjeća da je dio Pokreta Evropa sad, on to treba i da ostane", navela je.

Milatović je rekao da je bio gost na sastanku i da su razmijenjene informacije i planovi o funkcionisanju gradske uprave.

Milatović
Milatovićfoto: Boris Pejović

"Tema sastanka je generalno bio rad gradske uprave i izazovi sa kojima se Podgorica trenutno suočava. Bio sma pozvan da prisustvujem sastanku kao nekadašnji nosilac naše liste. Mislim da je sastanak bio jako dobar", rekao je Milatović.

Na pitanje da li je bilo razgovora o formiranju vlade, kratko je odgovorio "ne".

"Znam da ste razočarani, ali zaista o tome nismo razgovarali", dodao je Milatović.

Bonus video: