Maraš: Problemi će krenuti čim izaberu vladu, DPS-u i SD-u će se bojkot vratiti kao bumerang

"Sve ovo od čega se DPS boji danas je DPS radio kad su oni vodili prethodni popis. Ovdje poštenih nema. Jesu li novi zamislili da urade to isto - jesu", rekao je direktor BIRN-a za Crnu Goru

19590 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Direktor BIRN-a za Crnu Goru Vuk Maraš ocijenio je da će, čim nova vlada bude izabrana, "medeni mjesec da se završi" i da će odmah početi problemi.

U Bojama jutra na TV Vijesti je rekao kako smatra da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" ta koja će ih prva izazvati, "kad popune po dubini to što im je obećano i sačuvaju ove pozicije".

Maraš je rekao da su sve političke partije spremne da "preveslaju" svakoga ko im je potencijalni politički partner, kako bi uzeli nešto više za sebe.

"Ne sumnjam da, ukoliko bi se za godinu pokazalo da Pokret Evropa sad ima tri, četiri odsto veću podršku među građanima, da bi se vrlo lako odlučili za izbore. I sam DF bi, ako bi procijenili da mogu osvojiti nešto više glasova, bio spreman da gurne vladu 'pod voz', samo da bi dobili nešto više. To je priča za sve političke subjekte", kazao je Maraš.

Smatra da je "nepametna" odluka Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) da bojkotuju predstojeći popis stanovništva.

"Da li će takav stav DPS-a i SD-a izazvati bojkot kod određenog broja stanovništva, sigurno da hoće. Da li će to biti produktivan bojkot, u smislu procenata, da će nešto drastično uticati, mislim da neće. Odluka će im se vratiti kao bumerang, jer će smanjiti broj Crnogoraca koji će pričati crnogorskim jezikom i eventualno pripadati Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi", naglasio je Maraš.

Kazao je da je sve što se dešava oko popisa "potpuno suludo".

"Sve ovo od čega se DPS boji danas je DPS radio kad su oni vodili prethodni popis. Ovdje poštenih nema. Jesu li novi zamislili da urade to isto - jesu", poručio je on.

Maraš je rekao i da očekuje suštinske probleme u sprovođenju programa "Evropa sad 2", jer niko nije vidio kako je dizajniran taj program.

Bonus video: