Dio zaposlenih nikšićkog Doma navodno i Banjević optužuje za nezakonit rad, ona kaže da iza toga stoji Lalatović

Bivše i sadašnje rukovodstvo će najvjerovatnije na sud

18286 pregleda 13 komentar(a)
Dom starih u Nikšiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Dom starih u Nikšiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako je u susret otvaranju obećano da će nikšićki Dom za stare biti na ponos gradu i državi, nakon samo osam mjeseci rada, stanje u toj ustanovi je haotično.

Zbog optužbi za nepotizam i mobing, u septembru je smijenjena direktorka Anđela Lalatović, ali i njenu nasljednicu ovih dana dio zaposlenih optužuje za nezakonit rad.

Bivše i sadašnje rukovodstvo će najvjerovatnije na sud.

Dok korisnici nižu bisere, bivša i aktuelna uprava ne prestaju da nižu međusobne optužbe za nezakonit rad, iako je od otvaranja prošlo samo osam mjeseci.

Optužujući je da zloupotrebljava službeni položaj, Upravni odbor ove ustanove u septembru je, uz saglasnost Ministarstva rada i socijalnog staranja, smijenio tadašnju direktoricu Anđelu Lalatović. U njenu fotelju sjela je Jelena Banjević, dotadašnja rukovoditeljka službe za socijalni rad, koja tvrdi da su potrebe korisnika zapostavljane.

Iako je zaposlenih 84, samo četiri manje od broja korisnika, Banjević kaže da bivša uprava nije primila dovoljno stručnih lica, zbog čega je trpio kvalitet usluge.

Tvrdi da je ona to počela da mijenja, ali i da je uvažila zahtjeve zaposlenih između kojih su od početka narušeni međuljudski odnosi.

No, novom organizacijom posla opet nijesu svi zadovoljni. Dio zaposlenih pozvao je Inspekciju rada i Ministarstvo da uvedu nikšićki Dom starih u zakonske okvire, optuživši novu direktoricu da privilegovanim pojedincima svakog mjeseca protivzakonito obezbjeđuje bonuse kroz prekovremeni rad.

O ovim i drugim optužbama Anđela Lalatović nije željela pred kameru.

Kaže da je zauzeta pisanjem tuzbi protiv ustanove i da će brzo na sudu dokazati njen nezakonit rad.

Bonus video: