Boje jutra: Kako vještačka inteligencija može da zloupotrijebi ime, glas ili lik?

Koji su dometi vještačke inteligencije? Kako prepoznati lažne izjave? Kakve posljedice mogu nastati nakon ovakvih zloupotreba

9946 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Danilo Jokić, našao se na meti prevaranata koji na društvenim mrežama uz pomoć vještačke inteligencije, zloupotrebljavaju njegovo ime, glas i lik kako bi građanima prodavali medicinske preparate za čišćenje krvnih sudova i liječenje reume.

Nije prvi put da se lik ljekara i javnih ličnosti zloupotrebljava na ovaj način. Koji su dometi vještačke inteligencije? Kako prepoznati lažne izjave? Kakve posljedice mogu nastati nakon ovakvih zloupotreba?

U Bojama jutra u četvrtak, 2. novembra i ove teme:

  • Pregled štampe: Može li Spajićeva Vlada ispuniti sva obećanja? Milka Tadić Mijović, CIN
  • Kada će početi izgradnja zaobilaznice od Komanskog mosta do Cetinjskog puta? Šta je sa izgradnjom podvožnjaka koji će spajati bulevare Josipa Broza Tita i Save Kovačevića? Kako će se riješiti problem Ulice Vojislavljevića?
  • S kojim se komunalnim problemima mještani Vranjskih njiva suočavaju svakodnevno?
  • Kako smo se predstavili na hortikulturnoj izložbi EXPO u turskom gradu Kahramanmarašu, jednom od najpogođenijih u nedavnom zemljotresu.
  • Djevojčice i dječaci iz Crne Gore uzrasta od 12 do 19 godina, zajedno sa svojim vršnjacima iz preko 35 zemalja Evrope imaće priliku da pogledaju film "Sve će se promijeniti" i učestvuju u filmskim radionicama i predavanjima.
  • Crnogorsko narodno pozorište proslavilo sedam decenija postojanja.

Bonus video: