Pekić tvrdi da je Đeljošaj odbio primopredaju dužnosti u Ministarstvu ekonomskog razvoja

Đeljošaj je Televiziji Vijesti rekao da je prekjuče preuzeo dužnost od državnog sekretara Ministarstva ekonomskog razvoja Armenda Mile

32806 pregleda 10 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj odbio je primopredaju dužnosti u Ministarstvu ekonomskog razvoja, tvrdi šefica kabineta bivšeg ministra Gorana Đurovića, Snežana Pekić.

Kako je Đurović uoči izbora Vlade podnio ostavku, primopredaju dužnosti spremila je Pekić ali tvrdi da je Đeljošaj to odbio.

Pekić je Televiziji Vijesti kazala da je pripremila pisanu primopredaju, odnosno presjek stanja u Ministarstvu na dan 31. oktobar, po direktoratima i pregovaračkim poglavljima sa EU, zatim otvorene oglase, spisak sudskih procesa kao i zakona koji su u skupštinskoj proceduri.

Đeljošaj je, s druge strane, Televiziji Vijesti rekao da je prekjuče preuzeo dužnost od državnog sekretara Ministarstva ekonomskog razvoja Armenda Mile.

Prije dva dana, ministar pravde Andrej Milović odbio je da primi dužnost od dosadašnjeg ministra Marka Kovača, iako primopredaja, kako je Kovač objasnio, ima više kolegijalni i svečani karakter.

Bonus video: