Đurović: RTCG nema kredibilitet da bilo kome postavlja pitanja

Đurović pozvao Raonića da podnese tužbu protiv Media centra i njega, da bi "na sudu dokazali da se radi o nezakonitom trošenju stotina hiljada eura za varijabile koje se isplaćuju svakog mjeseca mimo zakona"

6212 pregleda 9 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Na najavu Radio-Televizije Crne Gore da će tužiti Televiziju Vijesti zbog jučerašnjeg priloga o spornom aneksu ugovora savjetnice direktorice TVCG Vladane Vučinić, reagovao je bivši član Savjeta RTCG iz nevladine organizacije Media centar, Goran Đurović. On pita ko će da plati podnošenje tužbe i čijim novcem, poručujući da je Javni servis dužan da trpi kritiku.

"Bilo kakva najava tužbe od strane generalnog direktora koji je nezakonito izabran na funkciju koju i danas obnaša i koji odbija zajedno sa Savjetom RTCG da primijeni sudsku pravosnažnu presudu je besmislen. Zašto? Jer neko ko je protivzakonito na mjestu generalnog direktora ne može dati legitimitet za postavljanje pitanja drugim medijima i NVO odnosno zbog nezakonitog imenovanja, RTCG nema kredibilitet da bilo kome postavlja bilo kakvo pitanje. Ja ga sada pozivam da iskoristi svoje pravo da podnese tužbu protiv Media centra i mene lično, da bismo na sudu dokazali da se radi o nezakonitom trošenju stotina hiljada eura za varijabile koje se isplaćuju svakog mjeseca mimo zakona", rekao je Đurović.

Bonus video: