Joković: Kandić Perović još nije imenovana za glavnu inspektorku

"Mi smo morali po zakonu da predložimo uvaženu gospođu za to mjesto, jer nije bilo drugačijeg izbora", kazao je ministar

14822 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković tvrdi da Vlada još nije imenovala Draganu Kandić Perović za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo, već da je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost na zahtjev tog resora za njeno imenovanje.

Joković u razgovoru za TV Vijesti ne vidi ništa sporno u njenom imenovanju, uprkos sumnjama koje ispituje i tužilaštvo, da je Kandić Perović 2019. godine od nadzornika na Skadarskom jezeru tražila da krivolovcima vrate čamac i opremu, kako joj majstor, inače rođak jednog od njih, ne bi začepio kanalizaciju krpom.

Razgovor inspektorke sa nadzornikom u junu su objavili ekološki aktivista Vuk Vujisić i Vijesti. Ministar Joković poručuje da niko nije kriv dok se ne dokaže, ističući da su u Ministarstvu samo poštovali konkursnu proceduru.

"Samo jedno lice je prošlo i ispunilo testove, zahtjeve, uslove konkursa i na Upravi za kadrove mi smo dobili samo jedno ime koje ispunjavalo Iikoje je prošlo testove i ono što je bilo potrebno. Shodno tome, mi smo morali po zakonu da predložimo uvaženu gospođu za to mjesto, jer nije bilo drugačijeg izbora. Sve i da sam htio, na svakom njenom žalbenom postupku i sudskom procesu, ona bi bila tu gdje je. Ponavljam, mi nijesmo imali nikakvu mogućnost drugačijeg izbora, kad je došao jedan kandidat, taj jedan kandidat je upućen Vladi, Vlada je dala saglasnost da se može imenovati. Nastale su te reakcije takve kakve su, sve ćemo ispitati, ali ponavljam, ona je bila jedini kandidat koji je došao ovdje i nijesmo imali pravo izbora", rekao je Joković.

"Niti imam pravo da vodim istrage, niti sam imao upozorenje od bilo koje institucije za to. Da li su snimci njeni, da li nijesu, utvrdiće nadležni organi. Na Ministarstvu nije da vodi istrage o bilo kome. Ako se pokaže da je to tako, naravno, neće biti izabrana i neće biti imenovana. I da je bila izabrana, bila bi smijenjena. Tako da nikakve odgovornosti u odnosu na ovo nema Ministarstvo", poručio je Joković.

Bonus video: