U napadu na Drecuna i Mašanovića korišćen ručni raketni bacač?

Sumnja se da se radi o vrsti projektila koji koriste vojne formacije i koji se nabavlja na ilegalnom tržištu, a konačnu riječ da li se radi o tom oružju ili bombi, kako se prvobitno sumnjalo, riješiće vještačenje

28769 pregleda 6 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Istražitelji sumnjaju da je u sinoćnjem napadu na Cetinjane Nikolu Drecuna i Igora Mašanovića korišćen ručni raketni bacač, javlja Televizija Vijesti pozivajući se na nezvanična saznanja iz podgoričkog Višeg tužilaštva, koje vodi istragu.

TV Vijesti navodi da se sumnja da se radi o vrsti projektila koji koriste vojne formacije i koji se nabavlja na ilegalnom tržištu a konačnu riječ da li se radi o tom oružju ili bombi, kako se prvobitno sumnjalo, riješiće vještačenje.

Drecun i Mašanović bili su u blindiranom automobilu a na mjestu napada u cetinjskom naselju Bajice ostala je velika rupa.

Članovi "kavačkog klana" nisu povrijeđeni u napadu a spasilo ih je to što su bili u blindiranom vozilu, sa visokim stepenom zaštite.

Drecun je prije 10 dana napustio Istražni zatvor, a Specijalno tužilaštvo tereti ga da je dio kriminalne grupe Radovana Mujovića i Vasilija Rafailovića koja se tereti za više teških krivičnih djela, među kojima su i ubistva.

Mašanović se optužnicom Višeg tužilaštva tereti da je sa Marijom Miloševićem i Vukanom Vujačićem umiješan u ubistvo Radomira Đuričkovića 2016. godine na Cetinju.

Bonus video: