Skupština će raspravljati i o izmjenama Zakona o popisu stanovništva

Dnevni red sjutrašnje sjednice na Cetinju, na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda, biće dopunjena Predlogom izmjena Zakona o popisu, kojim se između ostalog predviđa uvođenje softvera za kontrolu određenih podataka s popisa

7819 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Skupština Crne Gore raspravljaće u srijedu, na sjednici na Cetinju, i o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, koje je prije pet dana inicirala parlamentarna većina, saznaje TV Vijesti.

Po informacijama Televizije Vijesti, dnevni red sjutrašnje sjednice, na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda, biće dopunjena Predlogom izmjena Zakona o popisu, kojim se između ostalog predviđa uvođenje softvera za kontrolu određenih podataka s popisa.

Demokratska partija socijalista potpisaće sporazum o uslovima za održavanje popisa koji će im danas proslijediti premijer Milojko Spajić, nakon što je sinoć potpisao taj dokument, saznaje TV Vijesti.

Sporazum su u međuvremenu potpisale i Socijaldemokrate i predstavnici nacionalnih savjeta.

U Sporazumu nije preciziran datum održavanja popisa, koji će na osnovu odluke Spajićeve vlade biti sproveden od 30. novembra do 15. decembra.

Dokument se bavi pitanjima proširenja popisnih komisija, izradom softvera za provjeru popisnih podataka, te zabranom partijama da sprovode popisnu kampanju.

Iz opozicije su ranije kazali da im je dokument načelno prihvatljiv, ali da nisu sigurni da se svi njihovi zahtjevi mogu ispuniti do 30. vnovembra .

Bonus video: