Tek poneka mašina na Martinićkom putu: "Lagali su nas deset puta, sigurno će i jedanaesti"

Gradilište, pričaju mještani, opet je utihnulo

4914 pregleda 2 komentar(a)

Tek poneka mašina na Martiničkom putu koji se radi od 2020. godine.

Ovo gradilište, pričaju mještani, opet je utihnulo.

"Dovoljno se povesti ovim kombijem ovdje što sam ja jedan od tih što se vozio time, to izgleda kao da se vozite u traktorskoj prikolici bez amortizera. Nama se tu voze djeca, to se svaki dan može prevrnuti, ovdje su lokve užasne, zastrto je to, kad padne kiša lokve na asfaltu su osobito opasne, i po danu, a kamoli po noći, pogotovo ako nijeste u glavu dobro zabilježili đe je, ostanete barem bez jednoga točka ili kotura, kako ga mi lijepo zovemo, i na čiju je to štetu - na našu. I stalno je to tako, iz dana u dan, i stalno je gore", kaže Dragutin Savićević.

"Ja živim ovdje skoro 70 godina, i za sve to vrijeme ja čekam ovaj put, da prođe, za nesreću našu toga nema ništa. Ovo je narod koji je iznio iz ovih krajava martiničku čuvenu bitku, nemamo kuda, dosta bi građana došlo da posjeti, ali nema kuda da dođe, ovaj narod trpi, trpi, više ne možemo", dodaje Milivoje Iković.

Rekao je da ovo traje godinama. "Neko kaže da je ovaj put ispolitizovan, nije tačno nego nema nas, nas nema, majka da djetetu kad se dijete sjeti da jede, a mi izgleda i plačemo i molimo, i nijesmo dobili ni majku, ni oca, ni maćehu, ovo je sramota", kaže Iković.

Rekao je, upitan koliko će mještani čekati dok nešto ne preduzmu, odgovorio: "Mi smo odbor koji inicira ovu sad stvar, oko puta, nešto dog se tamo u decembru, oko 8, 10. decembra da zatvorimo onaj put za Nikšić, na kružnom toku u Danilovgradu i da okrenemo put ovuda".

Televiziji Vijesti je iz Opštine Danilovgrad odgovoreno da će morati da se radi tender za novog izvođača radova. Takođe, na jednom dijelu puta mora se uraditi i nova podloga.

"Zbog dobro poznatih okolnosti vezanih za prošli projekat, koji je imao mnogo nedostataka i nije se poklapao sa stanjem na terenu, neophodno je bilo uraditi novi projekat koji za razliku od prethodnog predviđa trotoar sa jedne strane kolovoza cijelom dužinom puta, a u dijelu GUR-a Spuž, trotoar sa obje strane, kao i nov projekat hidro-tehničkih instalacija", navode iz lokalne vlasti.

Iz danilovgradske opštine ne pominju datum kada će put biti završen, pa mještani poručuju: "Da sve ovo ozbiljno shvate i ubrzaju stvar koliko je moguće".

Bonus video: