Spajić i neki ministri podnijeli imovinske kartone: Premijer ima luksuzni "mercedes", kriptovalute, oko 60.000 eura...

Novi premijer Milojko Spajić među prvima je prijavio prihode i imovinu u novoj Vladi

51969 pregleda 47 reakcija 48 komentar(a)
Mercedes kakav ima Milojko Spajić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Mercedes kakav ima Milojko Spajić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Premijer Milojko Spajić i pojedini ministri podnijeli su Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) prve imovinske kartone nakon izbora nove Vlade.

U njima nema iznosa njihovih plata jer tek treba da prime prvu, ali drugi podaci pokazuju da pojedini imaju zavidnu ušteđevinu i imovinu, a drugi velike kredite.

Novi premijer Milojko Spajić među prvima je prijavio prihode i imovinu u novoj Vladi.

Nema podataka koliko prima kao premijer jer tek treba da primi prvu platu ali i bez toga je odranije poznato da ima više kriptovaluta i 10 akcija u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks. Gotovog novca ima blizu 60.000 eura, a vozi luksuzni "mercedes" SUV. Spajić nema prijavljen stan ili kuću, a nije dao saglasnost za uvid u bankovne račune.

Ni potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić nije mogao prijaviti novu platu, a kao ministar zdravlja u prošloj Vladi primao je nešto preko 1.700 eura, plus još 125 mjesečno u Savjetu za privatizaciju. Mjesečno vraća oko 800 eura kredita.

Novi ministar finansija Novica Vuković na prethodnom poslu u Adriatik banci primao je 1.675 eura a prijavio je i ukupno blizu 1.000 eura za konsultantske usluge, rad u Ministarstvu finansija i Komisiji za sticanje znanja računovođa u javnom sektoru. Ima preko 700 eura mjesečno za rate za stan od 51 kvadrata i gotovinski kredit a nije dao uvid u bankovne račune.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović prije nove funkcije primao je samo 150 eura mjesečno kao odbornik Pokreta Evropa sad u podgoričkom parlamentu ali ima blizu 50 hiljada eura gotovog novca na računima. Od prošle godine vraća kredit od preko 73 hiljade eura za stan od 48 kvadrata, za šta mu je mjesečna rata oko 542 eura.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, koji je to mjesto pokrivao i u prethodnoj Vladi, primao je blizu 1.800 eura. Vraća blizu 200 hiljada eura kredita za kuću od 180 i garažu od 150 kvadrata te pašnjak, ali nije navedeno u kojim mjesečnim ratama. Ima još imovine koju je naslijedio a dao je saglasnost za uvid u bankovne račune.

Bonus video: