Vijesti na Diplomatskom bazaru: Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna

"Na samom početku pored nas i ambasada nije bilo mnogo onih koji su dio ove priče, ali rasli smo i bili pozitivan primjer mnogima, kao i kolegama iz drugih medija da uzmu učešće u ovoj humanoj misiji", rekla je Bojana Bojović Golijanin, urednica emisije Boje jutra na Televiziji Vijesti

16347 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Štand TV Vijesti na bazaru, Foto: Nikola Saveljić
Štand TV Vijesti na bazaru, Foto: Nikola Saveljić

Urednica emisije Boje jutra na Televiziji Vijesti Bojana Bojović Golijanin kazala je da su Vijesti od samog starta dio Diplomatskog humanitarnog bazara u organizaciji Međunarodnog kluba žena.

"Na samom početku pored nas i ambasada nije bilo mnogo onih koji su dio ove priče, ali rasli smo i bili pozitivan primjer mnogima, kao i kolegama iz drugih medija da uzmu učešće u ovoj humanoj misiji. Dakle kako sam slogan kaže Humanost spaja svjetove i zaista na ovaj način želimo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna", rekla je Bojović Golijanin.

Diplomatski humanitarni bazar "Humanost spaja svjetove" Međunarodnog kluba žena, otvoren je danas u u tržnom centru "Big fashion" u Podgorici i traje do 15 časova.

Na bazaru štand imaju i Televizija Vijesti, Nezavisni dnevnik Vijesti i Portal Vijesti, kao i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

Organizatori bazara podsjetili su da je prošle godine prikupljeno više od 30.000 eura i iskazali su zahvalnost svim građanima i izlagačima.

Milena Milatović, supruga predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, otvorila je bazar uz poruku da su "zajedništvo i zajednički napori bitni u postizanju jednog cilja demokratije".

Ove godine učestvuje 26 ambasada.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Bilge Kalkavan zahvalila se na velikom doprinosu svih ambasada.

"Donacije ćemo proslijediti i državnoj bolnici 'Danilo I' i cetinjskom ginekološkom odjeljenju", kazala je ona.

I ove godine, kao i svih do sada, poznata tv lica, novinari portala i novina Vijesti, daju svoj doprinos prikupljanju novca za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Međunarodni klub žena je, u saradnji sa UNHCR, ove godine odlučio da podrži škole u Baru, Andrijevici i Kolašinu, kao i ginekološko odjeljenje bolnice na Cetinju.

Zaposleni u medijima Vijesti daju svoj doprinos od osnivanja diplomatskog bazara svojim humanitarnim radom. Vijestima se pridružuju i partneri kako bi se što više novca prikupilo. Ove godine su to modna dizajnerka Milena Đurđić, La Parisienne i La mia casa.

Tokom bazara posjetioci će moći da se druže i razgovaraju sa novinarkama i novinarima najgledanije televizije u Crnoj Gori i najčitanijeg portala, kao i Centra za istraživačko novinarstvo, ali i da probaju delicije koje su za njih spremile popularne medijske ličnosti.

Bonus video: