Niković: Cilj uvođenja video nadzora u Hitnoj pomoći poboljšanje bezbjednosnih uslova za rad

Biće instalirane i prednje kamere u vozilima Hitne pomoći, kako bi se bezbjednost ekipa na putevima podigla na veći nivo

8418 pregleda 6 komentar(a)
Niković, Foto: TV Vijesti
Niković, Foto: TV Vijesti

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković kazao je da je cilj uvođenja video nadzora u jedinicama Zavoda poboljšanje bezbjednosnih uslova za rad.

"Snimanje je nešto što je standard u zemljama Evropske unije, na mjestima gdje je to dozvoljeno", rekao je Niković u Bojama jutra na TV Vijesti.

Do sada je video nadzor uveden u šest jedinica, a Niković se nada da će "do poslije Nove godine" to biti urađeno i u ostalim.

Rekao je da će biti instalirane i prednje kamere u vozilima Hitne pomoći, kako bi se bezbjednost ekipa na putevima podigla na veći nivo.

Kada su u pitanju napadi na osoblje, u ovoj godini su zabilježena tri incidenta.

"Imamo osuđujuće presude za dva. Država u punom kapacitetu i odgovara na takve stvari", rekao je Niković.

Kazao je da angažovanje obezbjeđenja iziskuje finansijska sredstva, povećanje broja zaposlenih ili angažovanje trećih lica. To je nešto što će se razmatrati, ali treba biti obazriv i početi od osnovnih stvari poput video nadzora i vidjeti da li će to dati neki efekat, rekao je direktor Zavoda.

Nada se novoj zgradi u Podgorici

Niković je rekao da se nada da će Hitna pomoć dobiti svoju zgradu u Podgorici.

"Mi smo podstanari u Fondu, imamo dobrog stanodavca koji nas trpi godinama, ali glavni grad bi trebalo da ima svoju hitnu medicinsku pomoć", poručio je on.

Bonus video: