Jakšić-Stojanović: Predlogom budžeta nije predviđeno povećanje plata za prosvjetare, u srijedu sastanak sa Sindikatom

Jakšić-Stojanović je kazala da će sastanku prisustvovati i premijer Milojko Spajić

21725 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Jakšić-Stojanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jakšić-Stojanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predlogom budžeta za 2024. godinu nije predviđeno povećanje plata za zaposlene u prosvjeti od 1. januara naredne godine u iznosu od deset odsto, kao što stoji u Granskom kolektivnom ugovoru (GKU), saopštila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović.

Ona je u emisiji Reflektor na TV Vijesti najavila da će se sa predstavnicima Sindikata prosvjete sastati sjutra (srijeda 13. decembar) u 13 časova, nakon čega će biti konkretno poznato kako će se to pitanje riješiti.

Jakšić-Stojanović je kazala da će sastanku prisustvovati i premijer Milojko Spajić i ministri prosvjete i finansija, te da će nakon toga saopštiti da li je nađen neki drugi model za povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti.

Sindikat prosvjete ranije danas uputio je otvoreno pismo i tražio hitan sastanak sa Spajićem i ministarkom Jakšić-Stojanović, po pitanju povećanja zarada zaposlenima u prosvjeti.

Predsjednik sindikata Radomir Božović u pismu je naveo da su iznenađeni i razočarani što se obećano strateško partnerstvo sa Sindikatom prosvjete, realizuje na ovakav način, dodajući da je u pitanju već izvjesno kršenje Ugovora.

Bonus video: