Radović očekuje da će ubjedljivom većinom biti izabrana za guvernerku CBCG

Radović kaže da je u periodu nakon što je pedložena imala razgovore sa predstavnicima partija većine koji su joj pružili podršku, a prije dva dana je razgovarala i sa premijerom Milojkom Spajićem

13676 pregleda 64 reakcija 31 komentar(a)
Irena Radović, Foto: TV Vijesti
Irena Radović, Foto: TV Vijesti

Kandidatkinja za guvernerku Centralne banke Crne Gore Irena Radović, uoči sjednice na kojoj će poslanici razmatrati predlog predsjednika drzave Jakova Milatovića za njeno imenovanje, za TV Vijesti je kazala da očekuje da će biti izabrana ubjedljivom većinom.

Radović kaže da je u periodu nakon što je pedložena imala razgovore sa predstavnicima partija većine koji su joj pružili podršku, a prije dva dana je razgovarala i sa premijerom Milojkom Spajićem.

Radović kaže da se Spajić saglasio sa njenom vizijom da Centralna banka treba da bude oslobođena političkog uticaja i da se uhvati u koštac, između ostalog, i sa pranjem novca.

Za izbor na tu poziciju potrebna je većina od broja prisutnih poslanika. Ako danas bude imenovana, Radović će se vratiti u Centralnu banku, koju je napustila 2018. godine, kada je na predlog odlazećeg guverenera Radoja Žugića smijenjena sa mjesta viceguvernerke.

Bonus video: