Uprava za kapitalne projekte objavila spisak obaveza koje je Opština Bijelo Polje prihvatila

Kako stoji u dokumentu, Opština Bijelo Polje je bila dužna da pripremi odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju objekta koji bi povezao ski centre na lokalitetima Žarski i Cmiljača lagerovanom žičarom

7585 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Uprava za kapitalne projekte reagovala je na tvrdnje Opštine Bijelo Polje u prilogu emitovanom u Vijestima u pola sedam prije dva dana, u koje je saopštila da su završili sve što je do njih kako bi se nastavila izgradnja ski centra Cmiljača.

Uprava za kapitalne projekte dostavila je TV Vijesti spisak obaveza koje je Opština Bijelo Polje prihvatila na sastanku održanog 20. septembra ove godine u Bijelom Polju sa predstavnicima resornog ministarstva i Uprave za kapitalne projekte, a u vezi otvorenih pitanja na realizaciji projekata Ski centra Cmiljača.

U zaključcima stoji da je Opština Bijelo Polje dužna da izvrši analizu projektne dokumentacije putnog pravca do bazne stanice na Cmiljači, nakon čega treba da obavijesti Upravu za kapitalne projekte o potrebama raspisivanja javne nabavke za putni pravac Ravna rijeka - Jasikovac - Cmiljača sa izgradnjom dijela puta kojim se vrši spajanje do Bazne stanice i parking na budućem skijalištu, da dostavi komentare Upravi za kapitalne projekte na Idejno rješenje za izgradnju tog puta, da pripremi geodetske podloge šireg zahvata budućeg skijališta Cmiljača i da iste dostavi Skijalipštima i resornom ministarstvu.

Takođe, kako stoji u dokumentu, Opština Bijelo Polje je bila dužna da pripremi odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju objekta koji bi povezao ski centre na lokalitetima Žarski i Cmiljača lagerovanom žičarom.

Bonus video: