Kadić Bojanić: Cegerom možete da iskažete stav, vrijeme je da se osvijestimo i počnemo da vodimo računa o pejzažima

"Nama je jako važno bilo da domaće snage izrade ovaj modni i vrlo praktični i ekološki detalj zato što želimo da skrenemo pažnju i da se u modnoj industriji stvaraju veliki ekološki problemi jer je potrošačko društvo donijelo gomilu garderobe, vrlo skupe koja se samo gomila"

9963 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Uz svaki kupljeni primjerak Vijesti danas na poklon dobijate ceger.

Izvršna direktorica Televizije Vijesti i kompanije Daily Press Marijana Kadić Bojanić je tim povodom kazala da se najveće akcije obično dešavaju spontano.

"Prije nekoliko mjeseci sam pročitala na sajtu Vlade, u njihovim izvještajima da su usvojili predlog zakona o otpadu i vidjela da kese koje se svakodnevno koriste neće biti dostupne. Smišljali smo šta bi mogla da bude alternativa za naše građanke i građane i ceger je bio ptrva opcija zato što je ekološki prihvatljiv i zato što cegerom možete da iskažete svoj stav", istakla je Kadić Bojanić u Bojama jutra na TV Vijesti.

Ona je kazala i da je ideja bila da ceger bude dizajnerski.

"Pozvali smo našu najpoznatiju modnu kreatorku Milenu Đurđić koja je rado prihvatila izazov i pripodobila kaćun, poznati mediteranski cvijet koji možete naći širom Crne Gore po planinama i livadama i osmislila naziv konekcija koji je jako važan za nas jer je to zapravo konekcija između onih koji su nama predali ovu divnu zemlju da je čuvamo, a mi to baš ne radimo najbolje", rekla je Kadić Bojanić.

Ona je poručila da je vrijeme da se osvijestimo i da počnemo konačno da vodimo računa o pejzažima koje smo dobili u nasljeđe.

"Na svu sreću divnim pejzažima, a isto tako da vodimo računa da ih očistimo za one kojima treba da ih ostavimo i to je ta konekcija između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Nama je jako važno bilo da domaće snage izrade ovaj modni i vrlo praktični i ekološki detalj zato što želimo da skrenemo pažnju i da se u modnoj industriji stvaraju veliki ekološki problemi jer je potrošačko društvo donijelo gomilu garderobe vrlo skupe koja se samo gomila. Ovaj platneni ceger možete da nosite više od četiri godine, da ga perete i da kroz njega iskazujete svoj stav", rekla je Kadić Bojanić

Ana Mihailović, direktorka za komercijalnu strategiju i upravljanje proizvodima u kompaniji One kazala je da ta kompanija uvijek nastoji da bude partner dobrim inicijativama i idejama.

"Ovo je za nas bila jednostavna priča. Nastojimo da podržimo našu zemlju u razvoju. Podržavamo ekološke principe. Konekcija je srž našeg poslovanja. U tehnološkom smislu korisnicima omogućavamo konekciju a onda i emotivnu konekciju sa prijateljima, porodicom. Za nas je konekcija sa partnerima, zajednicom, društvom i na kraju sa prirodom, ekologijom. Svi smo se na samu ideju, inicijativu, konektovali", rekla je Mihailović.

Bonus video: