Prva beba u Podgorici rođena 15 minuta po dolasku Nove godine

"Požurila je i baš nas je prijatno iznenadila, s obzirom da nije po terminu, ali dobili smo jedno prijatno iznenađenje i najljepši poklon. Ja se osjećam prelijepo. Porođaj je protekao kao da ništa nije bilo, ali naravno, uz pomoć čitavog kolektiva koji je bio cijelu noć uz mene", rekla je za Televiziju Vijesti majka Sanja Radović

17437 pregleda 5 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Petnaestak minuta po dolasku Nove godine, u Podgorici je rođena djevojčica kojoj se, za razliku od prve bebe prošle godine, žurilo, pa se rodila gotovo mjesec prije termina. Njeno zdravstveno stanje je ipak dobro, a majka Sanja Radović presrećna je zbog najljepšeg novogodišnjeg poklona.

Teška nepuna dva kilograma, djevojčica je zbog prijevremenog rođenja prebačena u Institut za bolesti djece, radi daljeg tretmana i njege, ali njena majka Sanja ne sumnja da će njen najljepši poklon brzo i napredovati.

"Požurila je i baš nas je prijatno iznenadila, s obzirom da nije po terminu, ali dobili smo jedno prijatno iznenađenje i najljepši poklon. Ja se osjećam prelijepo. Porođaj je protekao kao da ništa nije bilo, ali naravno, uz pomoć čitavog kolektiva koji je bio cijelu noć uz mene", rekla je za Televiziju Vijesti Radović.

Da je porođaj protekao u najboljem redu potvrđuje i doktorica Jelena Paunović, koja kaže da početak 2024. godine, imajući u vidu broj porođaja, obećava da nastavi prošlogodišnji pozitivan trend.

"U proteklih 24 sata, a do ovog trenutka, bilo je još šest porođaja, šestoro živorođene djece, svi porođaji završeni su prirodnim putem, protekli su uredno. KCCG u protekloj godini bilježi najveći broj porođaja u proteklih nekoliko godina", rekla je Paunović

Podgorica i okolina od početka prošle godine bogatiji su za 3.362 stanovnika.

Bonus video: