Dočeci na otvorenom protekli bez većih incidenata

"I pored velikog broja prisutnih, kako domaćih tako i stranih gostiju na našim trgovima i ulicama, nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu", rekao je viši inspektor prve klase Milan Delić

14717 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Novogodišnja noć, na zadovoljstvo policijskih službenika koji su čuvali javni red i mir na crnogorskim ulicama i trgovima, protekla je bez većih incidenata, kaže viši inspektor prve klase Milan Delić.

"I pored velikog broja prisutnih, kako domaćih tako i stranih gostiju na našim trgovima i ulicama, nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nije zabilježen nijedan značajniji incident. Imamo registrovana tri događaja gdje su policijski službenici podnijeli tri prekršajne prijave i dva krivična djela po kom osnovu su tri lica lišena slobode", rekao je Delić.

Nastupi najvećih regionalnih zvijezda na otvorenom u više primorskih opština posebno su privukli pažnju stranih gostiju, pokazuje i evidencija Uprave policije.

"U protekla 24 sata evidentiran je prelazak 44.458 lica i 13.558 motornih vozila. Ponosni smo što je Crna Gora i ove godine prepoznata kao destinacija radosnog i prije svega bezbjednog okupljanja", kazao je Delić.

Međutim, i posljednji dan 2023. doprinio je crnoj statistici sa crnogorskih drumova. U nesreći u podgoričkom naselju Zlatica poginuo je osamnaestogodišnji F.V, u udesu dva vozila kod tunela Budoš na magistralnom putu Nikšić Podgorica stradali su supružnici M.T. i R.T., a u podgoričkom naselju Donja Gorica kod mosta Luča stradala je tridesetjednogodišnja N.K.

"U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, tri lica teže tjelesne povrede, dok su četiri lica smrtno stradala. Zbog izvršenja težih prekršaja iz bezbjednosti saobraćaja lišeno je slobode 18 lica. U pitanju je alkohol u krvi", rekao je Delić

On apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, naročito u vrijeme praznika.

Bonus video: