Kovačević kaže da ne zna da li supruga tužioca koji ga je oslobodio krivice radi u Komunalnoj policiji

Televizija Vijesti pitala je predsjednika Opštine Nikšić da li vjeruje da je opravdao povjerenje građana i šta smatra najboljim rezultatom

16985 pregleda 38 reakcija 41 komentar(a)

Lokalna vlast bivšeg Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA u Nikšiću počela je da troši posljednju godinu mandata, a još nije uspjela da riješi neke od najkrupnijih problema, poput deponije Mislov do, pasa lutalica, a ni zamjenom javne rasvjete građani nijesu zadovoljni.

O najavljenim investicijama, kao i aferi sa srednjim prstom, Televizija Vijesti razgovarala je sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem, koji tvrdi da ne zna da li je supruga tužioca koji ga je oslobodio u tom slučaju – u međuvremenu zaposlena u nikšićkoj Komunalnoj policiji.

TV Vijesti je Kovačevića pitala i je li opravdao povjerenje građana i šta smatra najboljim rezultatom.

"Pokazali da u centru grada mogu da se srede kvartovi, mogu da se naprave novi parkovi, igrališta. Ponosan sam i na činjenicu da smo uspjeli da vratimo Željezaru u vlasništvo države, a sa nematerijalne strane, ponosan sam što je Sveti Vasilije Ostroški zvanično zaštitnik i slava Opštine Nikšić", kaže Kovačević.

Jeste li sigurni da je Željezara bila dobra ideja, budući da je potekla od Vas, a danas vidimo da ta fabrika nije profitabilna i da je gubitaš na teret EPCG?

Kovačević: Ja vjerujem da će to oni da stave na pravi način u funkciju.

Dakle, ne mislite da će se zatvoriti?

Kovačević: Pa ne mislim, ali u svakom slučaju, čitav kompleks će biti u funkciji na ovaj ili na onaj način. Za nas kao Opštinu, poseban značaj su naselja koja se nalaze na zemljištu koje je u Željezarinom vlasništvu - Budo Tomović, Zvjerinjak, Trudbenik, gdje ćemo sa EPCG raditi da tu situaciju riješimo. Već je raspisan konkurs za idejno rješenje za “sunčani grad” ili kompleks stambenih objekata.

Neke od najkrupnijih naslijeđenih problema još nijeste uspjeli da riješite. Tu su psi lutalice, javna rasvjeta, deponija Mislov do. Po pitanju rasvjete, ističete da su napravljene velike uštede, ali građani nijesu zadovoljni i na taj račun su česte pritužbe.

Kovačević: Postoje određeni problemi sa proizvođačem tih svjetiljki. U pitanju je Šreder, eminentna firma koja proizvodi led svjetlosne izvore i oni trenutno rade na otklanjanju. Imamo u narednoj godini i taj projekat završen i ispravnost javne rasvjete na nivou od 100 posto.

Grad koji svijetli, a koji nije u mraku?

Kovačević: Tako je. Što se tiče Mislovog dola, u ovoj godini treba da počnemo sa gašenjem tih podzemnih požara. Uspostavili smo sistem koji je doveo do toga da ljetos u toku požarne sezone po prvi put nijesmo imali požare na površinskom nivou, a u razgovoru smo sa brojnim investitorima kako da se riješi problem tretiranja otpada.

Krajem prethodne godine smo raspisali tender za izgradnju azila za pse čija je lokacija u Studenačkim glavicama, tako da će novi azil biti mnogo većih kapaciteta nego ovaj trenutno.

Da li u ovoj godini dolaze Lidl, Big Fashion i je li se zaboravilo na Metalac?

Kovačević: To zavisi od usvajanja planskog dokumenta za Opštinu Nikšić. Mi se nadamo da će ovi značajni investitori koji planiraju blizu 500 novih radnih mjesta moći da počnu svoje investivcije. Što se tiče Metalca, nažalost u pitanju je privatna firma i ne možemo konkretno da utičemo.

Proteklu godinu obilježila je afera sa srednjim prstom. Poznat je Vaš stav o dijelu stihova državne himne, pa ipak, tužilaštvo Vas oslobađa krivice. Jeste li to pogurali zapošljavanjem supruge postupajućeg tužioca i da li je zapošljena u vrijeme kad se ovo dogodilo?

Kovačević: Ja lično ni sa kim nijesam potpisivao nikakav ugovor, niti znam, niti sam dužan da znam ko je čiji suprug.

Nijeste informisani da li supruga tužioca radi u Komunalnoj policiji?

Kovačević: To je stvar Komunalne policije i njihovih potreba u toku sezone, oni imaju potrebu da angažuju veći broj ljudi, da li je tu zaposlena nečija supruga - niti sam se interesovao niti provjeravao sve to.

Bonus video: