Jovanić i Knežević izašali iz pritvora

Jovanić je bio u pritvoru od 9. maja 2022. godine, a tereti se za stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja u stečajnim postupcima. Knežević je uhapšen 22. marta zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i odavao tajne podatke pripadnicima kavačkog klana, u predmetu koji se vodi i protiv predsjednika opštine Budva Mila Božovića

16192 pregleda 38 reakcija 39 komentar(a)
Jovanić, Foto: Boris Pejović
Jovanić, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić napustio je spuški zatvor oko 17 sati, nakon što je Apelacioni sud pred sam kraj prošle godine potvrdio odluku Višeg suda da mu prihavati jemstvo u iznosu od 768.000 eura u nekretninama koje je ponudila njegova porodica.

To je Televiziji Vijesti kazao njegov advokat Predrag Đolević.

Jovanić je bio u pritvoru od 9. maja 2022. godine, a tereti se za stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja u stečajnim postupcima.

Iz pritvora je izašao i bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, nakon što je Apelacioni sud preinačio odluku Višeg i prihvatio jemstvo od 760.000 eura u nekretninama koje su dali njegovi prijatelji.

To je potvrdio Televiziji Vijesti advokat Kneževića, Borivoje Đukanović.

Knežević
Kneževićfoto: Luka Zeković

Knežević je uhapšen 22. marta zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i odavao tajne podatke pripadnicima kavačkog klana, u predmetu koji se vodi i protiv predsjednika opštine Budva Mila Božovića.

Jovanić i Knežević su na izlazak iz pritvora čekali 29. decembra prošle godine, zbog reorganizacije Uprave prihoda i carina, jer nije bilo moguće upisati hipoteku na nekretnine kojima su im porodice i prijatelji garantovali slobodu.

Bonus video: