Pojačane kontrole na primorju i u zimskim centrima, inspektori utvrdili veliki broj nepravilnosti

"Kada je u pitanju Turistička inspekcija najviše nepravilnosti se odnosilo na upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru. U primorskim opštinama i u zimskim centrima obavljeno je 156 inspekcijskih nadzora, konstatovano 45 nepravilnosti i izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 11.100 eura"

17192 pregleda 47 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Službenici Uprave za isnpekcijske poslove obavile su preko 374 kontrole od 29. decembra na primorju i na sjeveru države.

Direktorka Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević kazala je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da je krajem 2023. godine počeo pojačan inspkecijski nadzor u zimskim turističkim centrima i u primorskim opštinama.

"Pojačane kontrole trajaće do kraja januara. U prvih devet dana kontrole bile su 374 kontrole. Registrovano je 137 nepravilnosti, izdato je 199 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 73.480 eura", rekla je Vujošević.

Dodala je da podaci pokazuju da je "bilo posla za inspektore".

"U pojačanom nadzoru učestvuju svi raspoloživi turistički inspektori koji borave sve vrijeme u Kolašinu i Žabljaku, a pomažu im kolege iz ostalih inspekcija... Kada je u pitanju Inspekija rada, najveći broj nepravilnosti se odnosi u zaticanju osoba bez ugovora o radu na radnom mjestu, kao i na to da poslodavci nijesu donijeli pisanu odluku o radu u vrijeme državnih i vjersih praznika na zakonom propisan način. Kada je u pitanju Turistička inspekcija najviše nepravilnosti se odnosilo na upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru. Tokom ovih devet dana primijećeno je dosta tih nepravilnosti. U primorskim opštinama i u zimskim centrima obavljeno je 156 inspekcijskih nadzora, konstatovano 45 nepravilnosti i izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 11.100 eura", rekla je Vujošević.

Bonus video: