Podgorička šetališta često blokirana automobilima

Stanari kažu da nemaju adekvatan parking kod zgrada, iz inspekcije apeluju na Sekretarijat da postave stubiće

5199 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Podgorička šetališta u Hercegovačkoj, Njegoševoj i Ulici Slobode, nerijetko su blokirana parkiranim automobilima.

To je, smatraju građani, ništa novo u centru grada.

Pojedina vozila pripradaju stanarima iz centra grada, koji kažu da nemaju adekvatan parking blizu zgrade.

"Konkretno ja parkiram ovaj moj žuti Hamer iz razloga jer je stavljena rampa da ne mogu da pođem da parkiram auto", rekao je jedan od stanara.

No, to objašnjenje nije razlog da se blokira šetalište, kažu iz Uprave za inspekcijske poslove, mada je prekršajna prijava jedino što mogu da urade iako kazne, dodaje Milivoje Nišavić, inspektor za drumski saobraćaj, nisu dovoljne da nesavjesni vozači promjene navike.

"Svaki dan pišemo maksimalan broj kazni, samo na ovoj lokaciji. Prošle godine je preko 100 kazni napisamo ali izgleda da to ne utiče na vozače. Mi ne možemo, manjim brojem pauka, manjim brojem službenika, ne možemo da postignemo sve u gradu", kaže Nišavić.

Objašnja da se tim automobilima teško može prići.

"Teško, teško da pauk može da piđe, ti automobili su ispod drveta, treba da polomimo pločiće, znate koliko je to skupo".

Na pitanje šta mogu da urade, Nišavić odgovara da mogu da pišu prekršajnu kaznu.

"Taj prekršajni nalog iznosi 60 eura, ako ga plate u roku od osam dana 40 eura. Po svoj prilici, njima to nije preskupo. Apelujemo na Sekretarijat za saobraćaj da postavi stubiće da se spriječi ulazak automobila na pješačku zonu", rekao je Nišavić.

Iz Sekretarijata za saobraćaj TV Vijesti nije dobila odgovor kada će i hoće li biti postavljeni zaštitni stubići, niti zašto do sada nije zaštićena svaka pješačka zona u centru grada.

Bonus video: