Pet godina od afere "Koverta": Slučaj daleko od sudskog epiloga

Knežević je tajno snimio Stijepovića u vili "Atlas" u Zeti, a na snimku se vidi kako Stijepović, po tvrdnjama Kneževića, uzima kovertu sa navodno 100.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), uoči parlamentarnih izbora 2016. godine

21615 pregleda 81 reakcija 41 komentar(a)
Knežević i Stijepović na snimku, Foto: Screenshot
Knežević i Stijepović na snimku, Foto: Screenshot

Prošlo je pet godina otkako je odbjegli biznismen Duško Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako tadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović od njega uzima kovertu sa novcem, a i nakon pet godina, ovaj slučaj daleko je od sudskog epiloga.

Knežević je tajno snimio Stijepovića u vili "Atlas" u Zeti, a na snimku se vidi kako Stijepović, po tvrdnjama Kneževića, uzima kovertu sa navodno 100.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Viši sud je, tek iz trećeg puta, potvrdio optužnicu protiv Stijepovića za pranje novca, ali suđenje do danas nije počelo, niti je poznato kada bi to moglo da se desi.

Razlog je taj što je Knežević nedostupan jer ga Specijalno tužilaštvo tereti za brojna krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Prvi čovjek nekadašnje Atlas grupe, uoči lansiranja snimka, otišao je u London, a Crna Gora potom tražila njegovo izručenje.

Londonski sud je prošle godine odlučio da ga izruči Crnoj Gori, ali ta presuda još nije pravosnažna.

Afera "Koverta" dovela je početkom 2019. godine do masovnih protesta pod sloganom "Odupri se" ali i otvaranja niza drugih afera za koje je Knežević optuživao tadašnjeg predsjednika i lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Ni od tih afera, nijedna nije završila na sudu a Đukanović je negirao sve optužbe.

Bonus video: