Radovi teku planirano: OŠ "Vladimir Nazor" će biti završena u februaru 2025.

"Izvođač radova je iskusan, tu su mehanizacija i radna snaga, i radnici u sasvim dovoljnoj mjeri i sami su svjesni koliko je značajan projekat, i koliko je važno da se završi što prije tako da su u punom kapacitetu na gradillištu"

9909 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Na gradilištu OŠ "Vladimir Nazor" ovih dana dinamično i radno.

"Radovi se intezivno izvode. Rok je 17 mjeseci, otkako su izvođači otpočeli posao, to je u septembru 2023. nakon što je ugovor potpisan krajem avgusta. Za sada se radovi odvijaju u skladu sa dinamikom, trenutno se rade radove na međuspratnoj tavanici, u jednom dijelu objekta, u lameli 2 se izvode zemljani radovi na podnoj ploči, i ukoliko to vremenske prilike očekuje s da radovi na međuspratnoj tavanici budu gotovi", kazao je Filip Vujović iz Uprave za kapitalne projekte.

I dok radovi na izgradnji škole u Maslinama teku planiranom dinamikom, te se završetak očekuje u februaru 2025. godine, u upravi škole željno iščekuju da završe sa podstanarskim životom.

"Mi smo dosta strpljivi i vidjeli ste i sami, radovi teku planiranom dinamikom, i to nas raduje, nadamo se da će rok biti ispoštovan i da ćemo već naredne školske godine drugo polugođe započeti u našoj školi", istakla je Ikonija Potpara, pomoćnica direktora OŠ "Vladimir Nazor".

Nošeni optimizmom i strpljenjem, Potpara podsjeća da i u ovoj situaciji, više od 1000 učenika i njihovi nastavnici, dobro funkcionišu.

"Jeste iscrpljujujuće svakodnevno, međutim, naš kolektiv i nastavni kadar, se jako dobro nose sa trenutnom situacijom. Svakodnevna vožnja, do odredišta, je jako stresna, no nama je uspijeh kada preko 1000 đaka odvedemo do škola i vratimo kući".

Iz Uprave uvjeravaju da će njihov hram znanja biti završen kako je to predviđeno projektom.

"Izvođač radova je iskusan, tu su mehanizacija i radna snaga, i radnici u sasvim dovoljnoj mjeri i sami su svjesni koliko je značajan projekat, i koliko je važno da se završi što prije tako da su u punom kapacitetu na gradillištu. U narednom periodu očekujemo da radovi na fiskulturnoj sali otpočnu i radovi na izgradnji terena, i sve se odvija uporedo sa radovima na školi", rekao je Vujović.

Nakon što je porušena u februaru 2022. jer nije bila bezbjedna, izgradnja nove zgrade OŠ "Vladimir Nazor" čekala se nešto više od godinu i po dana.

Bonus video: