Šćekić: Izjava o rukometašima ispolitizovana, taster reakcije iz DPS-a, zato što sam rekao da su uništili državu...

Šćekić je u Bojama jutra na TV Vijesti istakao da je ovaj sastav muške rukometne reprezentacije jedan od najboljih do sada, ali da je njihov uspjeh na Evropskom prvenstvu ipak djelimičan

15161 pregleda 246 reakcija 139 komentar(a)
Šćekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Šćekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić ocijenio je da je njegova izjava da rukometašima Crne Gore nije trebalo čestitati rezultat na Evropskom prvenstvu ispolitizovana.

Šćekić je u Bojama jutra na TV Vijesti istakao da je ovaj sastav muške rukometne reprezentacije jedan od najboljih do sada, ali da je njihov uspjeh na ovom takmičenju ipak djelimičan.

"Ja sam pobjedu podržao i zahvalio se igračima na požrtvovanosti i pravoj borbi, sportskoj borbi. Ali za rezultat sveukupan, to nisam podržao. Da smo prošli u drugo kolo, u četvrtfinale, ja bih bio presrećan i to bih čestitao. Zamislite da mi svaki dan čestitamo neke pobjede ili poraze, onda bi izgubili smisao nekih budućih dobrih rezultata. Ove reakcije koje su bile, one su bile taster reakcije, iz jednog centra, iz centra DPS-a (Demokratska partija socijalista) zato što sam rekao da su uništili državu, zato što su politizovali sve što je moglo da se politizuje, kada su uništili privredu, pravnu državu, onda su krenuli da dijele građane", rekao je Šćekić.

Predsjednica Sindikata doktora medicine (SDM) Milena Popović Samardžić poručila je prije dva dana da hitno treba smijeniti Šćekića sa funkcije ministra sporta i mladih.

Ona je kazala da Šćekića treba smijeniti zbog izjave za Srpsku RTV da je trobojke bilo i biće, te da učinak Rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nije za čestitku.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj u prvoj fazi, pošto je u grupi zauzela treće mjesto.

Crnogorski rukometaši poraženi su u prva dva kola od Mađarske i Islanda dok su u trećem kolu pobijedili Srbiju.

Bonus video: